Ziarul electronic al arădenilor

41 de migranți, depistaţi ascunşi printre utilaje la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat 41 de cetăţeni străini ascunşi intr-un automarfar încarcat cu piese pentru utilaje mecanice.

Aceştia proveneau din Siria, Irak şi Palestina şi au încercat să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei.

Migranții au fost depistați marți, în jurul orei 2.30, când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 47 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese pentru utilaje din Turcia pentru o societate din Germania.

„Cu ocazia verificării mijlocului de transport, s-a constatat ca uşile autovehiculului pot fi deschise fără a afecta sigiliul vamal, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit  al compartimentului marfă. Astfel, în interior, printre marfa transportată au fost descoperiţi ascunşi patruzeci şi unu de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Siria, Irak şi Palestina, treizeci şi cinci de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, precum şi şase  minori cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei“, a informat Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii straini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.