Ziarul electronic al arădenilor

2 octombrie

1569: Bogdan Lăpușneanu depune omagiu regelui polon Sigismund II August.

1746: Într-un ciclon în apropierea localității Madras din India, trei nave de război franceze Duc d’Orléans, Phénix și Lys, se scufundă și mor aproximativ 1200 de membri al echipajelor.

1925: Tânăra de 19 ani, Josephine Baker, a debutat la Paris, la Théâtre des Champs-Élysées, cu dans erotic în La Revue Négre.

1930: Henry Ford pune piatra de temelie pentru Uzinele Ford din Köln.

1941: Al Doilea Război Mondial: Wehrmachtul a început operațiunea Taifun, o ofensivă totală împotriva Moscovei, care a declanșat bătălia de la Moscova.

1954: La Conferința de la Londra a miniștrilor de externe, se decide reînarmarea Republicii Federale Germania și aderarea la NATO.

1980: La Caesars Palace din Las Vegas, Larry Holmes își apăra titlul mondial de box la categoria grea, împotriva lui Muhammad Ali într-o victorie prin knockout tehnic în runda 11.

1984: Cei trei cosmonauți sovietici Leonid Denisovich Kizim, Vladimir Alekseyevich Solovyov și Oleg Jurjewitsch Atkow au revenit după 237 zile pe Pământ. A fost pînă atunci, una din misiunile cu zilele cele mai multe petrecute de cosmonauți, la bordul stației spațiale Salyut 7.

2002: Washingtonul deblochează un ajutor de 8 milioane de dolari pentru opoziția irakiană.

2006: Charles Carl Roberts intră într-o școală Amish din orașul Nickel Mines, Pennsylvania și împușcă cinci eleve în cap, rănește alte cinci (cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani) apoi se sinucide.

2009: Dublin: irlandezii au votat în favoarea ratificării Tratatului de la Lisabona (67,13%).

sursa: wikipedia.org

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.