Ziarul electronic al arădenilor

18 doze de vaccin Pfizer au fost pierdute la un centru de vaccinare din Ineu

Trei flacoane de vaccin Pfizer, reprezentând 18 doze, au fost pierdute de către reprezentanţi ai unui centru de vaccinare din oraşul Ineu, iar Direcţia de Sănătate Publică Arad a dispus efectuarea de verificări.

Flacoanele cu ser ar fi fost pierdute luni, însă responsabilii centrului de vaccinare au anunţat abia marţi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) Arad, care a transmis un scurt comunicat presei.

Potrivit sursei citate, „există suspiciunea că, din greşeală“, flacoanele au fost aruncate gunoi cu ambalajul din carton.

„Flacoanele nu au putut fi găsite deoarece gunoiul a fost ridicat şi transportat la staţia de sortare de la Mocrea“, a informat CJCCI Arad.

DSP Arad a dispus efectuarea unor verificări la centrul de vaccinare.

De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţ au fost administrate doze de vaccin unui număr de 14.375 persoane, conform ultimei raportări a autorităţilor. În total, au fost raportate 15 cazuri de reacţie post-vaccinare în primele 15 minute de la administrarea dozei, toate pentru vaccinul Pfizer, fără a fi înregistrate reacţii severe.

Valeriu Gheorghiţă, despre dozele aruncate la gunoi la Ineu: „Nu e o tragedie“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.