Ziarul electronic al arădenilor

17 migranți din Maroc, Vietnam şi Afganistan, depistați la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în cadrul mai multor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă pe linia migraţiei ilegale, 17 cetăţeni din Maroc, Vietnam şi Afganistan, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

Conform Poliției de Frontieră, în data de 29 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei persoane care se îndreptau pe jos, printr-un lan de porumb, spre teritoriul Ungariei.

Cei trei cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 26 şi 35 ani.

În data de 30 noiembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 25 ani, care conducea o autoutilitară încărcată cu piese auto pe ruta România – Germania.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au verificat amănunţit mijlocul de transport descoperind, ascunse într-o cutie din lemn din compartimentul marfă, trei persoane. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din Vietnam, doi bărbaţi în vârstă de 22, respectiv 38 ani şi un minor în vârstă de 16 ani“, a informat Poliția de Frontieră.

În data de 1 decembrie, acţionând în baza unei informaţii primite, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Curtici au derulat o acţiune în urma căreia au descoperit, ascunse într-o semiremorcă din terminalul de containere, şase persoane. Persoanele în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi au vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani.

În aceeaşi zi, la P.T.F. Nădlac II, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul unei autoutilitare, ascunse în compartimentul marfă, cinci cetățeni din Afganistan,  cu vârste cuprinse între 15 şi 23 ani. Autovehiculul era condus de un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materie primă pentru cauciucuri din România pentru o societate din Spania.

„În toate cazurile, cetăţenii străini, solicitanţi de azil în România, au susținut că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini și de trafic de migranți pentru șoferii români, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.