Ziarul electronic al arădenilor

Dosar penal. Arădean infectat cu SARS-CoV-2, plecat prin oraș

VIDEO Un bărbat din Arad, infectat cu virusul SARS-CoV-2, nu a respectat măsura izolării la domiciliu, pe numele lui fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Inspectoratul de Jandarmi Județean a informat că, marți, în jurul orei 16.30, un echipaj de jandarmerie care desfășura o acțiune de verificare a persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliul declarat a constatat faptul că un bărbat de 39 ani, din Arad, confirmat pozitiv la virusul SARS-CoV-2, nu era la domiciliu.

„Jandarmii au încercat să ia legătura telefonică cu acesta, însă în zadar. De asemenea, la adresa respectivă nu a răspuns nimeni la interfon. Jandarmii au insistat și după mai bine de 10 minute, le-a răspuns mama persoanei căutate, spunându-le că băiatul ei este plecat în oraș. În timp ce jandarmii desfășurau activitățile de verificare, și-a făcut apariția bărbatul căutat. Întrebat de ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, acesta le-a spus jandarmilor că a considerat că nu mai este nicio problemă, fiind în ultima zi de izolare și a avut treburi de rezolvat în oraș“, a informat IJJ Arad.

Conform procedurilor, s-a luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, pentru confirmarea alertei „coronavirus asociat“. Potrivit autorității, bărbatul a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și figura în izolare la domiciliu, până în data de 1 decembrie inclusiv.

„Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal. Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.