Ziarul electronic al arădenilor

14 migranți ascunși într-un automarfar, depistaţi la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu roţi metalice, condus de un cetăţean turc, 14 cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din România.

Migranții au fost descoperiți când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc O.N., în vârstă de 35 de ani, la volanul unui  automarfar înmatriculat în Bulgaria cu semiremorcă înmatriculată în Germania. Şoferul transporta, conform documentelor de însoțire, roți metalice de mari dimensiuni, pentru o societate din Germania.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul remorcii autovehiculului, în spatele roților metalice, 14 persoane, dintre care  nouă bărbaţi,  două femei şi trei minori.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din trei cetățeni turci şi unsprezece cetăţeni irakieni, adulţii având vârste cuprinse  între 20 şi 51 de ani, iar copiii între  4 şi 10 ani“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţeni străini.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.