Ziarul electronic al arădenilor

Zeci de bolnavi de COVID-19 din Arad au primit acasă oxigen printr-un program al autorităţilor locale

Aproximativ 60 de bolnavi de COVID-19 din municipiul Arad au primit gratuit concentratoare de oxigen şi pulsoximetre pentru a se trata la domiciliu, printr-un program iniţiat de Primăria Arad şi trei asociaţii.

Administraţia locală lansase, în urmă cu două luni, o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţia de concentratoare de oxigen şi pulsoximetre necesare bolnavilor de COVID-19.

Primăria şi organizaţiile care s-au implicat şi-au propus să strângă peste 300.000 de lei, pentru a cumpăra 100 de concentratoare de oxigen şi 500 pulsoximetre, care să fie oferite gratuit bolnavilor trataţi la domiciliu

„Până în prezent, s-a reuşit achiziţia a 48 de concentratoare de oxigen şi 250 de pulsoximetre, iar 60 de pacienţi au beneficiat de ele pe perioada tratamentului. Aceste dispozitive sunt oferite gratuit, se recuperează, se dezinfectează şi se oferă altor solicitanţi“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ralu Cotrău.

Persoanele care doresc să se implice şi să doneze pentru achiziţia tuturor aparatelor necesare programului au la dispoziţie contul Asociaţiei ‘Sfântul Martin’ – RO06OTPV330001001047RO04, deschis la banca OTP filiala Arad.

Campania este derulată de Primăria Arad, Asociaţia „Sfântul Martin“ Arad, Fundaţia de Ajutor Medical Profilaxis Timişoara şi Societatea medicilor de medicină a familiei/medicină generală a judeţului Arad.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.