Ziarul electronic al arădenilor

Zeci de angajaţi de la Casa de Pensii şi DSP din Arad au protestat pentru majorări salariale

Zeci de angajaţi de la Casa judeţeană de Pensii şi Direcţia de Sănătate Publică Arad au protestat, miercuri, nemulţumiţi de actualele salarii, ei cerând majorări la fel ca în cazul angajaţilor de la casele de asigurări.

La DSP au protestat aproximativ 30 de membri ai sindicatului SANITAS, oprind lucrul şi ieşind în curtea instituţiei. Ei au spus că este un protest spontan, fiind nemulţumiţi că nu au mai beneficiat de majorări salariale în ultimii ani, însă s-au plâns şi de condiţiile de muncă.

„Colegii noştri din casele de asigurări au aprobată majorarea salarială, iar noi care am suportat greul, am suportat toată pandemia, am fost în vamă în toată perioada aia, acum noi suntem iarăşi ‘cenuşăreasa’, suntem lăsaţi fără salarii, care au rămas la nivelul din 2016“, a spus Gheorghe Cios, inspector sanitar superior.

Tot aproximativ 30 de salariaţi au protestat şi la Casa de Pensii, oamenii ieşind în curtea instituţiei.

„Este un protest spontan. Noi am mai protestat de câteva ori anul acesta, dar am suspendat acţiunile sindicale după ce ni s-a promis că solicitările ne vor fi rezolvate. Evident, nu s-a rezolvat nimic“, s-a plâns un participant la protest.

Sindicaliştii din ambele instituţii spun că ‘este revoltător’ faptul că angajaţi din alte ministere beneficiază de creşteri salariale, în timp ce ei sunt nevoiţi să accepte „dispreţ“ din partea Guvernului.

Pentru a nu fi afectată activitatea cu publicul, unii dintre angajaţi au acceptat totuşi să lucreze pe perioada protestului în ambele instituţii.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.