Ziarul electronic al arădenilor

Vitezomani depistați de radar. Doi șoferi au condus prin localități cu peste 110 km/h

Peste 50 de amenzi, în valoare de aproximativ 14.000 lei, au fost aplicate de polițiștii rutieri în timpul unor acțiuni care s-a desfășurat, timp de câteva ore, în municipiul Arad și pe un drum județean, în cadrul acestora fiind depistați și doi șoferi care conduceau autoturisme cu viteze mult peste limita legală.

Acțiunile polițiștilor de la Biroul Rutier s-au derulat, marți, între orele 9.00 și 13.00, pe raza municipiului Arad și pe DJ 709 B (în localitatea Șofronea) și au vizat menținerea unui climat de siguranță  rutieră.

În timpul acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri au fost aplicate 55 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.630 lei.

Astfel au fost date 16 amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru lipsa centurilor de siguranță, iar două pentru utilizarea telefoanelor mobile la volan. De asemenea, au mai fost aplicate 21 de amenzi pentru diverse abateri.

IPJ Arad a informat că au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale bicicliștilor, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002.

Polițiștii rutieri au reținut un certificat de înmatriculare și 10 permise de conducere, dintre care 6 pentru pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric, iar două pentru pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor. Alte două permise de conducere au fost reținute pentru pentru viteză excesivă.

Astfel, polițiștii au depistat un tânăr de 22 ani, din București, care a condus un autoturism, pe bulevardul Nicolae Titulescu din municipiul Arad, cu viteza de 115 km/h.

Totodată, un bărbat de 34 ani, din Curtici, a fost depistat în timp ce a condus un  autoturism cu viteza de 110 km/h, în localitatea Șofronea.

„Aceste acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare, atât în municipiu, cât și în județ“, a transmis Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.