Ziarul electronic al arădenilor

Vine vara! Afla ACUM ce trebuie sa faci pentru a-ti pregati casa din Arad pentru sezonul cald!

Odata cu apropierea sezonului cald, cu siguranta te gandesti deja la serile racaroase petrecute pe terasa si la gratarul de la finalul saptamanii. Si chiar daca ai impresia ca singurele pregatiri pentru vara sunt sa iti cauti un nou costum de baie si sa iti rezervi vacanta, nu este chiar asa.

Primavara este momentul perfect pentru a-ti pregati si casa pentru lunile ce urmeaza.

Iata o lista cu lucrurile pe care trebuie le faci:

  • Pregateste aerul conditionat

Inainte de instalarea caniculei, asigura-te ca aerul conditionat este in stare perfecta de functionare. Incepe prin a inlocui filtrele si curata zona din jurul unitatii centrale, precum si orificiile de aerisire. Incearca sa pornesti aparatul pentru a vedea daca acesta raceste suficient casa.

Daca nu functioneaza, poti apela la un specialist in domeniu, care te va ajuta sa idenitfici eventualele scurgeri sau defecte ale unitatii de climatizare.

  • Protejeaza casa impotriva apei

Impreuna cu caldura vine si ploaia, iar, ocazional, furtunile care pot fi periculoase. Fii sigur ca iti protejezi locuinta de inundatii si de distrugeri provocate de vijelii. Trebuie sa ai grija ca subsolul sa fie bine izolat si sa nu existe fisuri sau gauri care sa permita scurgerile. De asemenea, jgheaburile si burlanele trebuie curatate pentru a lasa apa sa curga de pe acoperis departe de peretele casei. In final, verifica daca exista crapaturi, deformari sau gauri in acoperis si repara-le.

  • Izoleaza impotriva gandacilor

Nu este nimic mai neplacut decat o casa infestata de insecte. Cum gandacii o duc cel mai bine in sezonul cald, vor incearca sa scape de canicula (sau sa gaseasca firimituri) in interiorul casei. Poti preveni acest lucru, daca te asiguri ca nu exista fisuri sau gauri in tamplaria ferestrelor si a usilor.

  • Pregateste ustensilele de vara

Masinile de tuns iarba si cositoarele sunt esentiale pentru o gradina ingrijita. Curata echipamentul si pune benzina in rezervor, in cazul in care ai uitat sa o faci la sfarsitul sezonului trecut. Inlocuieste uleiul si filtrele de aer. Unge partile mobile si ascute lamele. De asemenea, verifica daca trebuie schimbat cablul de alimentare.

Daca aparatele tale sunt electrice, e important ca toate cablurile si stecherele sa fie intacte – asadar, porneste-le pentru a fi sigur ca merg.

  • Curata gradina

Dupa ce ai terminat cu lucrurile din aceasta lista, probabil ca esti gata sa te relaxezi si sa te bucuri de curtea ta. Insa, pentru a fi sigur ca totul este pus la punct, verifica echipamentele si zonele de joaca – vezi daca au suferit deteriorari, cum ar fi pete de rugina, suruburi slabite, margini ascutite.

Pregateste terasa pentru serile petrecute afara. Scoate mobilierul de gradina si instaleaza-l la locul lui. Daca este prea deteriorat, verifica oferta disponibila pentru niste piese moderne si practice. In locul unei canapele sau al unor scaune, opteaza pentru un balansoar confortabil.

Apoi, tot ce iti ramane de facut este sa cureti gratarul de orice urme de cenusa sau grasime si sa refaci stocul de carbuni. Dupa ce faci aceste lucruri simple, casa ta va fi pregatita de sezonul cald, iar tu te vei fi gata sa te bucuri de vremea frumoasa si sa te relaxezi.

sursa foto: storyblocks.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.