Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Viitură în zona Buceava-Șoimuș. O persoană dispărută, găsită decedată

O persoană dată dispărută de la domiciliu, după ce localitatea Buceava-Şoimuş din judeţul Arad a fost lovită de o viitură provocată de scurgerea apei de pe versanţi, a fost găsită decedată la cinci kilometri de la locuinţă.

Potrivit unui comunicat al IGSU, transmis, duminică, manifestarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate, sub incidenţa cărora este şi judeţul Arad, a generat o viitură în localitatea Buceava-Şoimuş, din cauza scurgerii apei de pe versanţi.

Astfel, pe DJ 708 (Arad), între localitatea Gurahonţ şi Buceava-Şoimuş, un autoturism în care se aflau patru persoane (trei adulţi şi un minor) a fost surprins de apă, persoanele fiind salvate de către forţele de intervenţie, iar autoturismul a fost mai apoi tractat într-o zonă de siguranţă.

„Totodată, o persoană, pentru care a fost sesizată dispariţia de la domiciliu a fost găsită la aproximativ 5 km de locuinţă, cu multiple traumatisme, decedată. Organele de cercetare verifică circumstanţele şi împrejurările în care s-a produs această situaţie“, se precizează în comunicat.

Tot duminică, patru persoane surprinse de aceeaşi viitură s-au adăpostit în podul caselor, fiind salvate de către echipajele de la Gurahonţ.

UPDATE

IPJ Arad a informat că, în ziua de 25 iunie, polițiștii din Gurahonţ au fost sesizați despre faptul că, pe un teren agricol situat pe raza localității Brazii, a fost găsit un cadavru.

„Din primele verificări, s-a stabilit că este vorba de un bărbat de 74 de ani, din localitatea Brazii. Cercetarea la fața locului a stabilit că nu sunt suspiciuni cu privire la cauza decesului, trupul nu prezintă urme de violență. Victima ar fi fost surprinsă în gospodăria sa, de viitură. Trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei, în vederea stabilirii cauzei decesului și luarea măsurilor de urmare“, a informat IPJ Arad.

Viitură în zona Buceava-Șoimuș. În sprijinul oamenilor au intervenit pompierii și jandarmii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.