Ziarul electronic al arădenilor

Vietnamezi ascunși printre pufuleți, depistați la PTF Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac  au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare condusă de un cetăţean român, nouă cetăţeni din Vietnam, care încercau să iasă ilegal din țară.

Cei nouă migranți au fost depistați în cursul nopții de duminică spre luni, când la punctul de trecere a frontierei Nădlac – Nagylak s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 22 de ani, care conducea o autoutilitară. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta cutii și saci de pufuleți, având ca destinaţie Germania.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei au descoperit în compartimentul marfă, ascunse sub cutiile și sacii de pufuleți, nouă persoane, dintre care opt bărbaţi și o femeie. În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Vietnam, cu vârste cuprinse între 21 şi 38 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii detrafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.