Ziarul electronic al arădenilor

Doisprezece migranți, depistaţi la SPF Vărşand

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vărşand au depistat doisprezece cetăţeni din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Migranții au fost depistați la aproximativ 1.000 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se îndreptau pe jos spre teritoriul Ungariei.

Cei doisprezece cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele douăsprezece persoane sunt cetăţeni din Siria, nouă bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani.  La cercetări aceştia au declarat că doreau să ajungă în Germania“, a informat Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.