Ziarul electronic al arădenilor

Viceprimarii Aradului, aleși la următoarea ședință a Consiliului Local Municipal

Cei doi viceprimari ai municipiului Arad vor fi aleși la următoarea ședință a Consiliului Local Municipal, programată pentru data de 18 decembrie.

Pe ordinea de zi a ședinței din 18 decembrie se află și proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarilor municipiului Arad, pentru mandatul 2020 – 2024.

Pentru a fi aleși, candidații propuși trebuie să obțină cel puțin majoritatea absolută de voturi (12 voturi pentru).

„Pentru fiecare loc de viceprimar pot formula propuneri primarul municipiului Arad sau/și consilierii locali. Pentru exercitarea votului secret se vor utiliza buletine de vot distincte pentru fiecare loc de viceprimar. La deliberarea şi adoptarea hotărârilor care privesc alegerea viceprimarului poate participa şi vota și consilierul local care candidează la funcţia de viceprimar. Pe durata exercitării mandatului, viceprimarul îşi păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizaţia aferentă acestui statut, fiindu-i aplicabile incompatibilităţile specifice funcţiei de viceprimar prevăzute de cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

Durata mandatului viceprimarului este egală cu durata mandatului consiliului local. În cazul în care mandatul consiliului local încetează sau încetează calitatea de consilier local, înainte de expirarea duratei normale de 4 ani, încetează de drept şi mandatul viceprimarului, fără vreo altă formalitate“, se precizează în proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.