Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Irak, Siria și Palestina, depistaţi ascunşi într-un camion la PTF Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ascunşi într-un automarfar încărcat cu utilaje industriale, treisprezece cetăţeni din Irak, Siria și Palestina, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.  

Migranții au fost depistați sâmbătă, când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 51 de ani, care conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje industriale pe ruta Turcia – Norvegia.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, treisprezece persoane – nouă bărbați și patru femei. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări“, a informat Poliția de Frontieră.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Irak, Siria și Palestina, trei minori cu vârste cuprinse între de 15 și 17 ani şi zece adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani. Aceștia au declarat că doreau să ajungă în state din vestul Europei.

„Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii depistați ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.