Ziarul electronic al arădenilor

Unsprezece migranți din Afganistan, găsiți ascunşi în două TIR-uri la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat unsprezece tineri din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu textile, respectiv cabluri electrice.

Șapte dintre migranți au fost descoperiți când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 49 ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cabluri electrice pe ruta România – Germania.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, şapte persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, patru minori, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, şi trei adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani“, a informat STPF Arad.

Tot la acelaşi punct de trecere s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 38 ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta textile pe ruta Bulgaria – Norvegia.

„Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, descoperind în interiorul compartimentului marfă, patru cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani. În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei“, a mai precizat STPF Arad.

În cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii afgani, la final urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.