Ziarul electronic al arădenilor

Cămin de bătrâni din Arad, amendat pentru că a raportat târziu trei decese de COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a aplicat o amendă de 30.000 de lei unui cămin de bătrâni din municipiul Arad, pentru că a raportat cu întârziere trei decese de COVID-19 înregistrate în rândul beneficiarilor centrului.

Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat, marţi, că verificările au fost făcute pentru că, în ultimele 24 de ore, la DSP au fost raportate 26 de decese de COVID-19, din tot judeţul, cele mai multe de până acum de la declararea pandemiei. Astfel, s-au făcut verificări şi s-a constatat că 19 dintre decese au fost raportate corect, iar şapte cu întârziere, dintre care cele trei la căminul amendat.

„În urma controlului, la unitatea respectivă s-a constatat un cumul de neconformităţi. Pe lângă raportarea cu întârziere a deceselor, au fost găsite nereguli privind gestionarea deşeurilor şi de neconformităţi cu privire la materialele sanitare folosite, astfel că s-a aplicat o amendă de 30.000 de lei“, a spus Timiş.

El a spus că mai sunt probleme cu raportarea deceselor, „dar niciodată nu a fost cazul ca o unitate să nu raporteze trei decese“.

Conform DSP Arad, de la începutul pandemiei, 7.303 persoane au fost confirmate infectate cu SARS-CoV-2, din care 135 în ultimele 24 de ore, iar 299 de persoane au decedat de COVID-19.

Marţi, rata incidenţei era de 4,89 la mia de locuitori la nivelul judeţului şi de 7,19 la mia de locuitori la nivelul municipiului Arad.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.