Ziarul electronic al arădenilor

Unitățile HORECA din Arad, cu peste 90% din personal vaccinat, vor fi semnalizate cu sigla „HORECA – DSP“

Unitățile din sectorul HORECA din Arad, care vor avea peste 90% din personal vaccinat, vor fi semnalizate ca zone sigure cu o siglă comună „HORECA – DSP“.

Reprezentanții din domeniul HORECA din Arad, alături de conducerile Instituției Prefectului, Primăriei Municipiului și Direcției de Sănătate Publică au prezentat, miercuri, proiectul privind vaccinarea angajaților din HORECA din municipiul și județul Arad.

Conform autorităților, obiectivul este ca cel puțin 90% din angajații HORECA, numărul total al lor fiind de peste 1.000 de persoane, să fie vaccinați împotriva COVID-19, astfel încât să existe o și mai mare siguranță în ceea ce privește prevenirea răspândirii bolii în unitățile respective, în contextul apropierii sezonului estival.

Directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș, a declarat că unitățile HORECA ce vor avea peste 90% din personal vaccinat vor fi semnalizate ca locații sigure cu o siglă comună „HORECA – DSP“.  „Acolo unde se va depăşi gradul de vaccinare de 90% în rândul angajaţilor, vom semnaliza locaţia ca locaţie sigură, cu sigla HORECA şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică Arad“, a spus Horea Timiş.

Prefectul județului Arad, Toth Csaba, a spus că apreciază implicarea reprezentanților HORECA în eforturile de vaccinare și susține orice inițiativă care promovează vaccinarea împotriva COVID-19.

„Susținem orice inițiativă și suntem alături de toți cei care promovează vaccinarea, deoarece este singura soluție pentru a ieși din pandemie. Este normal ca municipiul să dea tonul, dar eu am cerut implicare și la nivel de județ, aștept propuneri din partea primăriilor pentru promovarea vaccinării și în comunitățile mai mici. Sper ca până vineri incidența cazurilor COVID-19 în municipiu să scadă sub valoarea de 3 la o mie de locuitori pentru a putea deschide HORECA în interior, însă scopul este să fie vaccinați toți cei care lucrează în domeniu, astfel încât putem reveni cât mai curând la normal”, a declarat prefectul județului Arad, Toth Csaba.

Vaccinarea reprezentanților HORECA se va realiza în perioada 7 – 9 mai în cadrul unui centru ce va fi deschis, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, pe platoul din fața Palatului Administrativ sau în interiorul clădirii, în cazul unor condiții meteo neprielnice.

„Va fi gratuită, nu va fi necesară programarea, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer Biontech. Sunt așteptați angajați din domeniul HORECA atât din municipiu, cât și din județ“, au transmis autoritățile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.