Ziarul electronic al arădenilor

Un şofer a intrat în ţară pe contrasens, pentru a evita carantinarea

Un şofer care mai avea în maşină şase pasageri a intrat în ţară pe contrasens, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pentru a evita triajul epidemiologic şi carantinarea, în condiţiile în care venea dintr-o ţară cu risc epidemiologic ridicat, fiind al doilea caz înregistrat la Nădlac în doar trei zile.

Poliţiştii de frontieră care îşi desfăşurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat autoturismul care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieşire din ţară, astfel că l-au oprit pentru verificări.

„S-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetăţean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau şase cetăţeni români, care veneau din Germania.

Întrucât şoferul nu îndeplinea condiţiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o ţară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Direcţiei de Sănătate Publică. S-a constatat faptul că, alături de şofer, doi dintre pasageri nu îndeplineau condiţiile de exceptare privind măsura carantinei, iar patru dintre aceştia erau vaccinaţi împotriva SARS-CoV-2“, a transmis, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Conform sursei citate, pasagerii au declarat că nu ştiau despre intenţia şoferului de a intra în ţară în mod fraudulos.

În acest caz, se fac cercetări pentru „intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat“.

Primul caz de acest fel a fost înregistrat la Nădlac marţi, când un şofer de microbuz care transporta pasageri din străinătate în Bacău a trecut frontiera pe contrasens, pentru a evita triajul epidemiologic şi riscul ca ocupanţii vehiculului să fie puşi în carantină.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.