Ziarul electronic al arădenilor

Un om de afaceri şi un fost liberal, candidaţii AUR la primăria municipiului şi CJ Arad

Omul de afaceri Leontin Aslău va fi candidatul AUR pentru funcţia de primar al municipiului Arad, în timp ce un cunoscut fost liberal, Florin Galiş, va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Filiala judeţeană AUR şi-a prezentat oficial, vineri, candidaţii pentru alegerile locale din luna iunie, într-un eveniment organizat la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

Liderul filialei, Dan Artimon, a declarat că partidul va avea candidaţi în 60 de primării şi consilii locale din cele 78 din judeţ.

Leontin Aslău, candidatul pentru Primăria Arad, a spus că a decis să candideze pentru că „Aradul trebuie să sufere o schimbare”.

„De 15 – 20 ani de când e administraţie liberală, Aradul e un oraş care nu a mai reuşit să acceseze fonduri, să facă lucrări de calitate şi care a rămas în urmă faţă de oraşele vecine Oradea şi Timişoara. Cred că schimbarea trebuie să plece de la primărie, care nu va trebui să mai fie piramida faraonului care ne-a împins şi ne împinge în desert”, consideră Aslău.

Leontin Aslău este un cunoscut om de afaceri local, care după ce a stat mai mulţi ani în Canada, a revenit în Arad în anii 1990, unde şi-a deschis trei firme. El are 64 de ani şi are doi copii.

Florin Galiş, care a fost timp de 16 ani membru al PNL Arad, partid din care a plecat în 2018, a deţinut de-a lungul timpului diverse funcţii publice şi a intrat recent în AUR. El va fi candidatul partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

„Eu sunt un om care a crescut în interiorul Partidului Naţional Liberal de rit vechi, cum îi spun eu, ataşat de valorile promovate de Brătieni, valorile naţionale care încă existau în PNL în vremea când eu am început politica”, a declarat Galiş, întrebat de jurnalişti despre trecerea de la valorile liberale la curentul suveranist promovat de AUR.

Galiş are 53 de ani, este căsătorit şi are un copil. În ultimii ani, el a activat în zona ONG-urilor şi a lucrat în mediul privat.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.