Ziarul electronic al arădenilor

Un nou incendiu în Cartierul Verde. Mai multe apartamente au fost afectate

Un incendiu la o locuință din Cartierul Verde, situat la ieșirea din municipiul Arad, declanșat de la explozia unei butelii de gaz, s-a extins la apartamentele vecine, iar un bărbat a fost transportat la spital cu arsuri la față și mâini.

Incendiul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00.40, ca urmare a exploziei unei butelii exterioare de gaz.

În zonă s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri din Arad, Vladimirescu, Ineu și Livada, dar și unul SMURD.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la una dintre locuințe. Având în vedere faptul că locuințele au acoperiș comun, incendiul s-a extins și la acoperișul locuințelor vecine. În urma exploziei a rezultat o victimă, un bărbat de 50 de ani, care a suferit arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare, acesta fiind transportat la UPU Arad, a informat ISU Arad.

Conform sursei citate, incendiul a fost lichidat la ora 5.20 și au ars patru apartamente, au fost afectate alte două apartamente (acoperișul ars și pagube provocate de apă) și au ars în aproximativ 350 – 400 mp de acoperiș.

Cauza incendiului urmează să fie stabilită de pompieri.

În luna decembrie 2019, pompierii au intervenit în Cartierul Verde pentru a stinge un incendiu care a cuprins acoperișul a două apartamente.

Focul a cuprins acoperișul a două apartamente, arzând aproximativ 150 de metri pătrați de acoperiș.

Din cauza lipsei surselor de apă, alimentarea mașinilor intervenție ale pompierilor s-a făcut cu motopompă dintr-o piscină.

De asemenea, alte două incendii la imobile din Cartierul Verde au avut loc pe 30 și 31 octombrie 2019.

Complexul rezidențial „Cartierul Verde” este situat la ieșirea din Arad spre Oradea, iar în incinta acestuia sunt aproximativ 120 de case și mai multe construcții, pe o suprafață de 5 hectare.

Toate casele au fost construite în 2007 – 2008, iar majoritatea au fost renovate în 2017 – 2018.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.