Ziarul electronic al arădenilor

Un bărbat a încercat să își scoată ilegal fiica din țară, ascunsă în mașină

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac – Nagylak au depistat un bărbat care a încercat să-şi scoată ilegal din ţară fiica, ascunsă pe bancheta din spate a autoturismului, deoarece nu avea procura din partea mamei.

Minora, în vârstă de 17 ani, a fost descoperită când la punctual de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat, la volanul unui autoturism Volkswagen Touran, înmatriculat în Germania.

Bărbatul s-a legitimat cu o carte de identitate românească pe numele G.I., în vârstă de 39 de ani.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunsă pe a doua banchetă din spatele şoferului, o minoră. În urma verificărilor s-a stabilit că fata este cetățean român, în vârstă de 17 de ani şi este fiica şoferului.

La cercetări, tatăl fetei a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu a avut timp să obţină o procură autentificată din partea mamei, pentru a permite minorei să părăsească ţara, astfel a hotărât să o ascundă, pentru a ieşi din țară“, se arată într-o informare a Poliției de Frontieră.

În acest caz, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi cetăţeni români, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.