Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Un bancomat a fost aruncat în aer cu un dispozitiv artizanal

Un bancomat din municipiul Arad a fost aruncat în aer cu ajutorul unui dispozitiv artizanal.

Suspecţii nu au sustras bani, întrucât ATM-ul nu fusese alimentat cu bani.

Bancomatul distrus se află în perimetrul autogării situate pe Calea Aurel Vlaicu, în apropiere de Atrium Mall.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Arad, Claudia Iuga, a declarat că bancomatul a fost distrus, în noaptea de marţi spre miercuri, de persoane necunoscute.

Anchetatorii nu au identificat deocamdată persoanele care ar fi responsabile de provocarea exploziei, care a distrus inclusiv un perete din sticlă al clădirii în care se afla bancomatul.

„A fost distrus un bancomat prin utilizarea unui dispozitiv artizanal. Bancomatul era gol, nu a fost alimentat cu bani. Se fac cercetări sub săvârşirea infracţiunii de distrugere de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad”, a declarat Claudia Iuga.

În luna ianuarie, o altă explozie de acest fel a fost provocată la un bancomat din municipiul Arad, fiind furată o sumă de aproape 400.000 de lei. În acest caz au fost trimişi în judecată patru bărbaţi şi o femeie, aceştia fiind acuzaţi de furt calificat în formă continuată, distrugere calificată prin explozie şi incendiere în formă continuată, complicitate la furt calificat în formă continuată, complicitate la distrugere calificată prin explozie şi incendiere în formă continuată şi favorizarea făptuitorului.

UPDATE

IPJ Arad a informat că, în cursul zilei de marți, polițiști de la Serviciul Investigații Criminale s-au deplasat la bancomat, întrucât a fost făcută o sesizare cu privire la o tentativă de furt, prin acționarea cu obiecte contondente asupra fantei bancomatului, în perioada Sărbătorilor Pascale.

„Ca o primă măsură de siguranță, au fost ridicați banii din bancomat de către personalul calificat al unității bancare. A fost efectuată cercetarea la fața locului, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt calificat. După modul de operare, polițiștii au stabilit ca ar fi vorba de cel puțin două persoane implicate“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Conform sursei citate, în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor responsabile, prin administrarea tuturor mijloacelor de probă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.