Ziarul electronic al arădenilor

Un arădean a apelat la polițiștii locali pentru a-și proteja casa de persoanele fără adăpost

Proprietarul unui imobil din municipiul Arad a apelat la ajutorul polițiștilor locali, pentru a interzice accesul în interior a persoanelor fără adăpost, în condițiile în care casa este nelocuită.

Imobilul se află pe strada 9 Mai din municipiu, iar locatarii din zonă au semnalat de mai multe ori faptul că locul a devenit drept loc de refugiu oamenilor străzii și de depozitare a gunoaielor. Conform autorităților, casa era cunoscută, la un moment dat, inclusiv prin starea avansată de degradare a clădirii și lipsa de îngrijire a curții.

„În urma achiziționării imobilului de la un cetățean străin, noul proprietar, un arădean cu domiciliul în altă zonă a orașului, a încuviințat, printr-un act notarial, accesul în incintă al polițiștilor locali cu atribuții de ordine publică. În document se precizează, totodată, faptul că nicio altă persoană fizică sau juridică nu are drept de acces în locația respectivă. Drept urmare, locația respectivă va fi vizitată cel puțin o dată pe zi de un echipaj al DGPL Arad“, a anunțat Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Conform sursei citate, persoanele surprinse că au pătruns prin efracție în incintele monitorizate vor fi predate de polițiștii locali reprezentanților Poliției Municipiului Arad.

În vederea punerii în mișcare a unor acțiuni penale împotriva acestora, va fi nevoie și de plângeri prealabile din partea proprietarilor.

„Beneficiile conferite de colaborarea dintre proprietari și primărie, reprezentată de DGPL Arad rezidă, pe de o parte, în lângă evitarea acumulării de amenzi, ca urmare a neîntreținerii corespunzătoare a imobilelor, fapt sancționabil prin prisma prevederilor HCLM 162/2006, privind gospodărirea municipiului Arad. Pe de altă parte, pentru administrație, este avantajoasă trecerea de la caracterul exclusiv contravențional al faptelor încriminate – concretizat în amenzi neachitate de oamenii străzii – la o abordare a faptelor acestora din perspectiva legislației penale. În acest caz, consecințele pe care făptuitorii trebuie să le suporte sunt mai greu de evitat“, au precizat cei de la DGPL Arad.

Serviciile de ordine publică și disciplină în construcții ale DGPL Arad au identificat alte imobile în cazul cărora poate fi aplicată această colaborare cu proprietarii pe străzile Grigore Alexandrescu, Vârful cu Dor, Dunării și Eroul Necunoscut.

„Deținătorii acestora vor fi contactați, în următoarea perioadă, pentru a li se propune gestionarea în comun a problemelor de pe care oamenii străzii le creează atât administrației, cât și proprietarilor de drept“, se menționează într-o informare remisă de Direcția Generală Poliția Locală Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.