Ziarul electronic al arădenilor

Un al doilea poliţist a fost arestat pentru implicarea în jaful de la Pâncota

Un al doilea poliţist a fost arestat preventiv pentru că ar fi fost implicat în tâlhăria comisă în oraşul Pâncota, în noiembrie anul trecut, când a fost furată suma de 300.000 de euro dintr-un seif aflat în casa unei femei care fusese imobilizată în locuinţă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată faţă de un agent din cadrul Poliţiei Oraşului Pâncota.

„Din probatoriul administrat până la acest moment a rezultat că inculpatul a oferit ajutor altor trei inculpaţi, care, în data de 22.11.2020, prin întrebuinţarea de ameninţări, au sustras de la o persoana vătămată o importantă sumă de bani. Inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Ineu cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus faţă de acesta luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor“, au transmis procurorii.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a transmis că polițistul a fost suspendat din funcție, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale și luării măsurilor preventive.

„Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de  la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor“, a transmis IPJ Arad.

În 5 martie, un poliţist şi alţi trei suspecţi au fost reţinuţi în legătură cu furtul sumei de 300.000 de euro. Reţinerile au avut loc după ce poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad au efectuat cinci percheziţii domiciliare.

În noiembrie 2020, poliţiştii arădeni au început o anchetă după ce aproximativ 300.000 de euro ar fi fost furaţi dintr-un seif aflat în casa unei femei de 87 de ani, din localitatea Pâncota. Victima relatase că o persoană mascată a intrat peste ea în locuinţă şi a agresat-o până a spus unde ţine banii.

Polițistul implicat în furtul a 300.000 de euro de la o femeie din Pâncota, arestat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.