Ziarul electronic al arădenilor

Trofeele „Pâinea Anului“ şi „Tortul Anului“, cele mai disputate la GastroPan

Cei mai talentaţi bucătari, brutari şi cofetari, reprezentând cele mai bune afaceri de profil din ţară, se vor confrunta la concursurile GastroPan, expoziţie ce va avea loc în perioada 21 – 23 septembrie, la Expo Arad.

Desfăşurate pe şapte categorii, grupate în trei secţiuni competiţionale – Panificaţie-Patiserie, Cofetărie şi Gastronomie, competiţiile urmăresc identificarea talentelor, promovarea afacerilor şi premierea celor mai bune produse ale momentului.

Trofeele „Pâinea Anului“ şi „Tortul Anului“ vor fi cele mai disputate şi în acest an la GastroPan. Cu toate acestea, la cele şapte categorii concurenţii îşi vor putea etala talentele, spiritul artistic, inovaţia şi profesionalismul. Concurenţii pot câştiga atât cupe şi medalii, cât şi oportunităţi profesionale.

Prima zi a expoziţiei, 21 septembrie, va fi dedicată concursurilor de cofetărie. Pentru câştigarea trofeului „Tortul Anului“ concurenţii vor fi provocaţi să dezvolte un tort din fructe indigene, original, creativ şi gustos. Cofetarii artişti şi decoratorii de torturi vor concura la categoriile Creaţie artistică din pastă de zahăr, la care tematica va fi „Minunile lumii“.

În ziua dedicată secţiunii Panificaţie – Patiserie, 22 septembrie, atât brutarii artizani, cât şi producătorii industriali de pâine vor avea şansa de a câştiga trofeul „Pâinea Anului“, în două categorii diferenţiate în funcţie de cantitatea produsă şi metodele de fabricaţie – artizanale sau industriale. În cadrul aceleiaşi secţiuni, concurenţii se vor întrece în obţinerea celor mai bune produse de patiserie pentru copii cu intoleranţă la gluten.

Joi, 23 septembrie, va fi ziua concursurilor culinare. Bucătarii pot concura individual sau în echipă şi vor avea sarcina de a pregăti un platou culinar festiv, un preparat tradiţional românesc, un preparat de bază vegetarian, finger food şi un meniu gourmet.

Expoziţia GastroPan îşi aşteaptă vizitatorii în perioada 21 – 23 septembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Intrarea se face pe bază de invitaţie sau talon de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro. De asemenea, taloanele de acces şi invitaţiile emise deja pentru GastroPan 2020 rămân valabile, precizează organizatorii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.