Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Turcia, Algeria şi Afganistan, depistați la PTF Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au depistat nouă cetăţeni din Turcia, Algeria şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare, respectiv pe jos.

Cinci dintre migranți au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, respectiv un cetățean turc, care conduceau ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria și Turcia.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, semințe de floarea soarelui și alimente pentru societăți din Germania.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, în compartimentele pentru marfă au fost descoperiţi ascunşi, în total, cinci cetăţeni străini.

La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Turcia, cu vârste cuprinse între 15 și 34 ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos, încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru efectuarea verificări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Algeria și Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.