Ziarul electronic al arădenilor

Trei paramedici din Sebiș, „moașe“ pentru un copil născut în ambulanță

O tânără din localitatea arădeană Ignești a născut în ambulanță în curtea spitalului din Sebiș, iar membrii echipei SMURD care o transportau la Maternitate au ajutat la venirea pe lume a unui băiețel.

ISU Arad a transmis, miercuri, că tânăra însărcinată, în vârstă de 24 ani, a fost preluată de echipajul SMURD al Detașamentului de Pompieri Sebiș din localitatea Ignești. Cei trei paramedici din echipaj au monitorizat-o permanent, tânăra având contracții la interval de un minut. Pentru că nu aveau timp să ajungă cu ea la Maternitate, au plecat direct spre spitalul din orașul Sebiș, iar cand au ajuns în curtea spitalului, copilul nu a mai avut răbdare, iar tânăra mămică a și născut în ambulanță, sub supravegherea medicului din spital, doctor Dima Claudia. Echipajul SMURD a asistat la naștere, ajutând medicul și totul  decurs foarte bine“, a transmis ISU Arad.

Tânăra a adus pe lume un băiețel, iar după naștere, ea și copilul au fost redirecționați spre Maternitatea din Arad.

„Pe drum au fost întâmpinați de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean cu medic, căruia au predat pacienta și noul născut, în stare foarte bună“, au precizat cei de la ISU Arad.

Cei trei paramedici, „moașele“ copilului, sunt plt. maj. Lucian Palcu, plt. maj. Sebastian Rus, plt. maj. Pop Ciprian.

„Salvăm vieți și dăm viața, de asta avem cea mai frumoasă meserie din lume!“, au transmis reprezentanții ISU Arad.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.