Ziarul electronic al arădenilor

Toate paturile din secțiile ATI COVID-19 de la Spitalul Județean Arad sunt ocupate

Toate paturile din Secţiile de terapie intensivă COVID-19 ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad sunt ocupate şi 10 pacienţi aflaţi în stare gravă aşteaptă eliberarea unui loc.

Conducerea SCJU Arad a informat, miercuri, că în Unitatea de Primire Urgenţe se află 10 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 „în stare gravă“.

„Unul este pe ventilaţie invazivă iar ceilalţi sunt pe mască de oxigen. Medicii au solicitat Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei locuri în terapie intensivă în alte judeţe, însă trei dintre pacienţi refuză transferul. Pacienţii sunt trataţi în UPU în regim de terapie intensivă, paturile fiind dotate cu aparatura specifică de terapie intensivă, cu personal medical calificat şi beneficiază de consulturile de specialitate necesare“, a declarat managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu.

De la începutul pandemiei, în judeţ au fost confirmate 21.428 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 133 în ultimele 24 de ore. Dintre persoanele care au dezvoltat simptomatologia bolii COVID-19, 793 au decedat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.