Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Trei pacienţi cu COVID-19, transferaţi de la Spitalul Judeţean Arad la Szeged

Trei pacienţi cu COVID-19 aflaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au fost transferaţi la un spital din Szeged, Ungaria, cu ambulanţe SMURD.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au anunţat, pe pagina de Facebook, că trei pacienţi din Unitatea Primire Urgenţe, infectaţi cu virusul SARS CoV-2, au plecat spre Spitalul din Szeged, în urma unui protocol încheiat între România şi Ungaria.

„Pacienţii arădeni au 30, 61 respectiv 68 de ani. Prima pacientă care a urcat în ambulanţa SMURD este Roxana, o tânără încrezătoare că se va întoarce sănătoasă acasă. Le urăm drum bun, însănătoşire grabnică şi îi aşteptăm la Arad“, au arătat reprezentanții SCJU Arad.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că vineri continuă transferul pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2 în unităţile sanitare din Ungaria, fiind transferaţi 12 bolavi, în stare critică.

UPDATE

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a anunțat, în cursul serii de vineri, că cei trei pacienți au ajuns cu bine la spitalul din Szeged.

„Cei trei pacienți au ajuns cu bine la Spitalul din Szeged asistați de colegii noștri din Unitatea Primire Urgențe și cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență! Echipajele arădene se întorc acasă pentru a fi alături de pacienții din UPU!“, au transmis reprezentanții SCJU Arad.

foto: Facebook/SCJU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.