Ziarul electronic al arădenilor

Amenajarea grădinii de vis – reguli de urmat

Cine nu visează la o casă care să aibă o curte mare? Pentru întâlniri cu prieteni, pentru momente de relaxare în familie, pentru a monta un foișor sau o piscină, oricare ar fi motivele fiecăruia, nu există vis de casă fără curte mare și grădină.

Iar Aradul este județul unde îți poți îndeplini acest vis datorită amplasării geografice într-o zonă de câmpie. Terenuri drepte, climat cald – ce-ți poți dori mai mult?

Pentru a-ți amenaja grădina este nevoie de mai mult decât o dorință de a avea un anumit lucru sau altul. Este nevoie să ții cont de câteva reguli. Dar cel mai important este nevoie să știi ce nevoie a familiei tale va îndeplini acea grădină.

Ce trebuie să afli despre amenajarea unei grădini

Deși pare cea mai simplă parte a construirii și amenajării unei case, în realitate și aceasta are nevoie de timp și de o planificare riguroasă. Trebuie să știi încă dinainte de începerea proiectului tot ceea ce vrei să faci. Și, totodată, trebuie să ai imaginea de ansamblu schițată de la început pentru a nu te pierde pe parcursul procesului de amenajare.

  • Stilul grădinii – este important de știu deoarece te va ajuta să fii atent la felul în care urmează să montezi tot ceea ce vei cumpăra. Îți dorești o grădina elegantă, clasică cu accent pe forme geometrice de genul celor franțuzești sau îți surâde ideea unei grădini japoneze cu elemente minimaliste care să emane serenitate și calm?
  • Aleile – acestea trebuie să fie foarte bine gândite deoarece vor fi principala arie de deplasare. Trebuie să se integreze perfect în toată imaginea și designul gândit. Să respecte „tematica” aleasă. Nu ar fi bine ca aleea principală să treacă prin stratul cu trandafiri. De aceea este important de schițat o imagine a spațiului în care va fi grădina. Pentru a știi de la început unde să poziționezi toate elementele.
  • Peluza – încă din momentul planificării este bine de știut cât de întinsă va fi suprafața acoperită de gazon. Acesta poate ocupa tot spațiul, dacă îți dorești. Dar în cazul în care ai nevoie de un foișor, un loc pentru grătar sau spațiu întins de joacă pentru copii trebuie să iei în considerare și suprafața acestora.
  • Florile – cum nu este vis de casă fără curte, nu este nici vis de curte fără flori. Chiar dacă vorbim de un strat de trandafiri lângă poartă. Dacă visezi la grădini înflorite și pline de miresme, atunci fii atent și la acest detaliu. Decide care este locul unde vor fi florile, cât de multe vor fi sau cât de mari. Încă un motiv să știi de la început ce fel de grădină îți dorești: pentru a-ți fi mai ușor să integrezi florile în peisaj și să fii sigur pe ce tip de flori vrei să plantezi.
  • Obiecte de decor – mese, băncuțe, șezlonguri, iazuri, foișor. Gândește-te cum ai vrea să armonizezi grădina cu toate aceste obiecte. Dar mai ales ține cont de lumină. Nu există nimic mai frumos decât un spațiu luminată pe timp de noapte. Un mediu ideal pentru a sta la o poveste, seara târziu, în zilele de vară. Poți apela chiar la lămpi pentru terasă. Există câteva astfel de modelecare se potrivesc perfect oricărui spațiu exterior, deci sunt potrivite pentru grădini. Sunt moderne și se integrează perfect în orice decor. Poți intra pe site-ul celor de la Homelux.ro pentru a alege dintre modelele lor.

Ținând cont de aceste sfaturi, amenajarea grădinii tale de vis va fi ca un joc pentru copii. Totul se va transforma într-o activitate plăcută, poate chiar de familie, care nu va face decât să creeze amintiri frumoase și rezultate mult dorite.

sursa foto: freepik.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.