Ziarul electronic al arădenilor

Trei migranţi turci, depistaţi într-un taximetru la Chişineu Criş

Trei cetăţeni din Turcia au fost depistaţi pe raza orașului Chişineu Criş, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, într-un autoturism care circula în regim taxi.

Potrivit unui comunicat transmis joi de către Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, cei trei cetăţeni turci au fost descoperiţi în seara zilei de miercuri, în jurul orei 23.30, când poliţiştii de frontieră de la Vărşand, aflaţi în misiune în orașul Chişineu Criş, au oprit în trafic un autoturism taxi, condus de un cetăţean român. În autoturism se aflau, în calitate de pasageri, trei cetăţeni străini.

Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între de 23 şi 26 de ani.

Cei trei cetăţeni turci au declarat că intenţionau să meargă până în apropierea frontierei şi de acolo să treacă ilegal în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în Vestul Europei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.