Ziarul electronic al arădenilor

Trafic de droguri de risc. Doi tineri din Arad au fost arestați

Doi tineri din municipiul Arad au fost arestați preventiv pentru că au cultivat cannabis în vederea consumului și a comercializării.

În cursul zilei de marți, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- B.T. Arad, au desfășurat o acțiune privind combaterea traficul de droguri de risc, în județul Arad.

Conform DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada mai-septembrie 2021, inculpaţii au înfiinţat o cultură outdoor de plante de cannabis, disimulate printre vegetaţia de pe malul râului Crişul Alb, pentru a fi greu de depistat.

„În timpul activității desfășurate a fost descoperită o cultură outdoor de cannabis, formată din 35 de plante, de aproximativ 103 kg de masă verde și 16 kg de cannabis, masă verde recoltată, provenind din aceeași cultură. Din cercetări a reieșit că doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, din municipiul Arad, ar fi inițiat și întreținut cultura de cannabis, în vederea consumului și comercializării. Plantele și masa verde recoltată au fost ridicate și indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor“, a informat IPJ Arad.

Cei doi tineri au fost duși la audieri la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, ulterior fiind reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

„La data de 29 septembrie, cei doi au fost prezentați magistraților Tribunalului Arad, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din Ineu“, a mai informat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.