Ziarul electronic al arădenilor

Top 6 activități extrașcolare pentru copilul tău

In ziua de astazi, fiecare parinte isi doreste sa-si implice prichindelul in tot felul de activitati care sa-i ocupe timpul liber dupa orele de gradinita sau de scoala.

Un studiu efectuat in ultima vreme a constatat faptul ca doar 40% dintre elevi sunt implicati in astfel de activitati, iar una dintre cauze ar fi refuzul parintilor de a le oferi preocupari suplimentare din diferite motive.

Specialistii insa le recomand pentru ca aceste activitati joaca un rol important in dezvoltarea fizica si psihica a unui copil.

Prin intermediul acestora, micutii reusesc sa se integreze mult mai bine in societate, vor putea sa-si manifeste talentul si inclinatia catre un anumit domeniu in care chiar ar putea sa exceleze, de exemplu in sport sau in muzica.

Daca ii place sa cante, atunci sa i se puna la dispozitie diferite instrumente, chitara, pianine, vioara etc. sau sa fie indreptat catre un curs anume, daca iubeste fotbalul, atunci sa mearga la cateva antrenamente de dupa amiaza, la clubul din localitate etc.

Iata cele 6 activitati extrascolare la care ar putea participa micutul tau:

1. Copiii au nevoie de timp liber, asa ca nu-i incarca cu foarte multe activitati pentru ca vor obosi si nu le vor face cu placere. In plus, nu gresi prin a-ti compara copilul cu cel al vecinului, fiecare este bun la ceva, dar nu inseamna ca trebuie sa exceleze la aceleasi lucruri.

Dansul sportiv poate fi o activitate placuta, de dupa scoala, dar facut de voie buna, nu doar pentru ca cel mic are nevoie musai de miscare si sport;

2. Micutii au nevoie sa faca echipa cu tine, asa ca daca esti pasionat de muzica si iti doresti ca prichindelul sa-ti calce pe urme, ai putea sa-i pui la dispozitie o orga electronica si sa-l lasi sa-si faca de cap.

Posibil ca-i va placea instrumentul si daca mai are si ceva mostenit de la tine pe aceasta linie, atunci ai putea sa-l trimiti la cateva cursuri pentru a invata sa cante la acest instrument de la un profesor;

3. Daca prichindelul este pasionat de desen si incepe sa picteze inainte sa-si faca temele pentru acasa, atunci e un semn ca il poti ghida catre o activitate extrascolara de acest gen. In toate orasele mari exista cursuri pentru micutii Picasso, asa ca lasa-l sa-si dezvolte latura artistica in voie;

4. Cursurile de limbi straine sunt extrem de interesante, asa ca il poti indrepta catre astfel de activitati inca de la 3-6 ani daca observi ca este interesat de limba engleza sau de o alta limba straina. Nu merge pe principiul ca daca baiatul vecinei vorbeste fluent la 5 ani aceasta limba, atunci la fel va face fiul sau fiica ta. E posibil sa nu aiba talent. Daca nu ai resurse financiare sa-l inscrii la un astfel de curs, ai putea sa vizionati impreuna desene animate sau filme nedublate;

5. Sportul ramane una dintre pasiunile celor mici, indiferent ca este vorba despre fotbal, volei, handbal, scrima, sah, karate etc. De cele mai multe ori, fiecare copil accepta sa practice unul dintre ele si chiar sa-i placa ceea ce face. Exista insa si situatii in care va refuza pentru ca nu este interesat de niciunul, in acest caz ai putea sa-l incurajezi sa mergeti impreuna cu bicicleta;

6. Cursul de actorie este o activitate extrascolara din ce in ce mai la moda in aceste timpuri. Tot mai multi dintre parinti si-au dat seama de importanta sa in viata de zi cu zi prin faptul ca reuseste sa-i invete pe cei mici sa faca fata cu brio diverselor situatii in care sunt pusi la scoala sau la joaca cu prietenii. Foarte interesant este faptul ca in scurt timp devin mai dezinvolti, ca scap de tracul din fata camerei si ca reusesc sa socializeze mult mai usor decat inainte.

In concluzie, tine minte ca, inainte de toate, prichindelului trebuie sa-i faca placere activitatea extrascolara la care participa, si nu sa-l obligi sa continue ceva ce il streseaza si poate sa-i provoace diverse angoase chiar.

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.