Ziarul electronic al arădenilor

Top 5 activități relaxante pentru arădenii care vor să mai uite de Coronavirus

Arădenii sunt sfătuiți de autoritățile locale să trateze cu calm situația cauzată de noul COVID-19. Frica, anxietatea și stresul continuu pot avea efecte grave asupra psihicului, dar afectează și imunitatea, spun medicii. Veștile negative, știrile exagerate și scenariile pesimiste se răspândesc repede pe rețelele de socializare și pot crea o adevărată isterie.

Specialiștii spun că fiecare cetățean trebuie să ia măsuri pentru a se feri de acest virus, dar e necesar să filtreze foarte bine informațiile care apar minut de minut în mediul online sau la televizor. Psihologii afirmă că este indicat ca, în această perioadă dificilă, să îți eliberezi mintea și să te concentrezi asupra lucrurilor care îți aduc relaxare și bună dispoziție.

Iată 5 activități care te vor face să uiți, măcar pentru câteva ore, de coronavirus:

  • Vizionează filme, documentare sau reportaje interesante despre locuri din țara noastră, personalități sau orice altceva îți atrage atenția. O să afli lucruri noi, te vei relaxa și, în același timp, vei uita de criza prin care România trece în aceste momente.
  • Fă sport! Dacă tot stai în casă și te miști doar dintr-o cameră în alta, puțină mișcare îți va face bine. Există foarte multe persoane care oferă, online, ore gratuite de pilates, aerobic, yoga sau alte astfel de activități. Dacă nu vrei un orar fix, atunci poți face singur cateva exerciții fizice, în fata oglinzii. Sursă de inspirație găsești pe youtube. În cazul în care sportul îți e “dușman”, ai o altă opțiune: apucă-te de curățenie! E un mod bun de a a face mișcare. Important e sa nu cauți scuze! Dacă totuși ți s-au stricat electrocasnicele (poftim pretextul…), găsești o ofertă bună de aspiratoare, pentru că, în această perioadă, toți întreprinzătorii vor să “supraviețuiască” crizei și fac reduceri.
  • Citește! Cu siguranță, în ultimele luni, nu ai mai găsit timp pentru această activitate, așa că, acum, cât stai în izolare, poți recupera din titlurile pe care nu ai apucat să le citești. Dacă te gândești la dezvoltarea personală, poți trece pe listă câteva cărți precum: “Începe cu ce nu-ți place” – Brian Tracy, “Lider fără funcție” – Robin Sharma sau “Inteligența Emoțională” – Daniel Goleman. Dacă iubești poveștile de dragoste, o să îți placă volumele “ Întoarce-te la mine”, scrise de Simona Lungu. În final, optează pentru ceva care să îți facă plăcere, e alegerea ta doar!
  • Fă shopping online! Această activitate este extrem de plăcută și aduce zâmbete însoțite de nerăbdarea de a primi pachetul. Este adevărat că economiștii preconizează o perioadă sumbră și trebuie să ai grijă la cheltuieli. Cu toate acestea, poți profita de prețurile mici, pentru că vânzările sunt slabe, iar magazinele cu haine și accesorii au reduceri considerabile. Fă o listă cu ce ai nevoie și cumpără doar acele articole care îți sunt necesare. Poți, de asemenea, să stabilești un buget maxim.
  • Gătește un desert bun, chiar dacă nu ai mai încercat până acum să faci prăjituri sau torturi. Dacă nu te pricepi deloc, începe cu o budincă, un chec sau o negresă. S-ar putea să îți placă sau măcar să te distrezi.

Așadar, chiar dacă timpul petrecut în casă trece greu, important este să te focusezi asupra lucrurilor placute și să fii optimist.

sursa foto: shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.