Ziarul electronic al arădenilor

TOP 4 motive să apelezi la o companie de recrutare pentru business-ul tău

Recrutarea și selecția de noi angajați poate fi un proces costisitor și consumator de timp pentru multe companii. Pe lângă faptul că departamentul de HR trebuie să ia în considerare informațiile specifice industriei și starea concurenței, aceasta tactică rareori oferă garanții în ceea ce privește selecția unor candidați potriviți.

De aceea, folosirea unei agenții de recrutare pentru a identifica și a alege potențiale talente poate elibera o cantitate imensă de presiune pentru compania ta.

Iată 4 motive să apelezi la serviciile unei companii de recrutare:

1. Expertiză pe piața și în diverse industrii

Agențiile de recrutare au cunoștințe valoroase despre cum funcționează piața muncii și pot oferi echipei tale o privire de ansamblu asupra procesului de recrutare și selecție de personal astfel încât tu să îl înțelegi cât mai bine. Totodată, un expert în recrutare va avea cunoștințe specifice, precum așteptările salariale, seturile de abilități cerute și cadrul legislativ din orice domeniu sau industrie. Afacerea ta și agenția de recrutare vor acționa ca parteneri și colaboratori, avându-i pe aceștia din urmă drept „ochii și urechile tale” în piața extrem de competitivă.

2. Acces la cei mai potriviți candidați

Odată stabilite criteriile pentru un post, o agenție de recrutare va începe imediat procesul de a găsi candidatul ideal pentru compania ta. Un consultant de recrutare are conexiuni extinse și o idee foarte clară despre unde se pot găsi oameni cu un set specific de abilități, experiențe și specializări. Consultantul va avea în vedere, de asemenea, cerințele și obiectivele angajatorilor. Așadar, în urma procesului de preselecție, vor rămâne doar candidații care corespund tuturor criteriilor pe care le căutați și care merită luați în considerare și interviu. Mai multe informații despre selecția personalului de la Humansource.ro poți găsi accesând linkul.

3. Economie de timp și de bani

Colaborarea cu o agenție de recrutare poate economisi resurse prețioase (timp, bani, oameni) pentru afacerea ta. De regulă, recrutorii colectează și evaluează CV-uri, verifică referințele și filtrează candidații folosind cele mai bune tehnici de interviu, în numele unui angajator. În plus, externalizarea procesului de recrutare face ca o parte din costurile operaționale ale companiei să fie mai mici, reducând cheltuielile legate de publicitate sau abonamentele de pe site-urile de job hunting. Odată ce un recrutor vă înțelege afacerea și obiectivele, acesta va face tot posibilul să selecteze oamenii potriviți în timp util și într-un mod rentabil.

4. Promovarea companiei tale

În timp ce companiile mari au mai multe resurse pentru marketing, multe întreprinderi mici s-ar putea să nu aibă același lux. O agenție de recrutare poate fi un instrument de promovare esențial, oferind potențialilor candidați informații despre cultura organizațională a companiei tale, beneficii, mediul de lucru, calitatea serviciilor oferite etc. Dacă un candidat caută afacerea ta pe rețelele sociale, fie prin intermediul unui site, fie căutând profilurile unor angajați, atunci o agenție de recrutare pe deplin informată ar trebui să fie capabilă să clarifice orice confuzii și întrebări care pot apărea.

Indiferent dacă ești în căutarea unui membru care să se alăture echipei tale pentru o perioadă scurtă sau dorești soluții de angajare pe termen lung, o agenție de recrutare este cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru dezvoltarea afacerii tale.

sursă foto: pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.