Ziarul electronic al arădenilor

Cinematoraful „Arta“ își reia activitatea. Proiecții umanitare pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

Cinematograful „Arta“ din municipiul Arad se va redeschide pentru public în 25 martie, după mai mult de un an în care a funcţionat doar ca centru de vaccinare anti-COVID-19, urmând ca încasările să fie direcţionate pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni.

„Din păcate, din cauza războiului din Ucraina, bucuria reluării activităţii nu este atât de mare, însă ne folosim de acest prilej pentru a ne alătura campaniilor umanitare destinate refugiaţilor, drama acestora impresionând întreg mapamondul. Astfel, primele proiecţii de filme vor avea caracter umanitar, urmând ca încasările din vânzarea biletelor să fie folosite pentru organizarea unei proiecţii speciale pentru copiii din Ucraina care sunt stabiliţi, temporar, la Arad“, a anunţat Primăria Arad.

Primul film va putea fi vizionat vineri, de la ora 19.00. Este vorba despre „Donbass“ (regia Serghei Loznitsa), co-producţie Germania, Ucraina, Franţa, România şi Olanda.

„Ne alăturăm campaniei naţionale iniţiată de distribuitorul filmului, Digital Cube, care va proiecta acest film în mai multe cinematografe din ţară cu scopul de a aduna fonduri pentru refugiaţii din Ucraina. Comedie neagră despre opresiune, efectele propagandei şi manipulare în era post-adevărului, «Donbass» spune o poveste universală despre umanitate prin intermediul războiului“, informează Centrul Municipal de Cultură Arad.

A doua proiecţie va avea loc sâmbătă, tot de la ora 19.00, când spectatorii sunt invitaţi la premiera arădeană a filmului „La Civil“, produs de Cristian Mungiu, regizat de Teodora Mihai. Pelicula a fost singura producţie românească prezentă în selecţia oficială de la Cannes în 2021 şi a fost recompensată cu Prix de l’Audace al secţiunii Un Certain Regard.

Costul unui bilet la film va fi de 10 lei.

O parte a încasărilor din vânzarea biletelor va fi folosită pentru organizarea unei proiecţii speciale pentru copiii din Ucraina, stabiliţi la Arad. Aceştia vor putea să vizioneze sâmbătă, de la ora 11.00, filmul „Marea aventură Lego“, dublat în limba ucraineană. Copiii vor primi popcorn, sucuri şi baloane colorate şi le va fi asigurat transport de la locurile de cazare la cinematograf.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.