Ziarul electronic al arădenilor

TOP 3 sfaturi de întreținere a mobilierului, pe care trebuie neapărat să le știi

Casă dulce casă: locul pe care îl cunoști și care te cunoaște cel mai bine, alături de care îți împarți hobby-urile, secretele, viața privată, uneori chiar și cea profesională.

Spațiul de locuit și felul în care este amenajat reprezintă o reflexie a gusturilor, a personalității tale și, mai presus de toate, denotă un sentiment de liniște și confort.

Principalele elemente care conferă locuinței un aer de unicitate sunt, printre altele, piesele de mobilier. Fie ea rustică, modernă sau vintage, orice piesă poartă propria sa poveste, una mai captivantă decât cealaltă.

Ar putea fi vorba de o simplă pată de culoare rezultată în urma proiectelor tale artistice sau o mică arsură rămasă de la primele lecții de gătit. Un lucru e cert. Oricât de inestetice ar fi în aparență, aceste mici defecte transformă o casă în „acasă”. Tuturor ne este greu să înlocuim sursa atâtor amintiri, de aceea întreținerea mobilierului este esențială în orice gospodărie.

Iată mai jos câteva sfaturi utile de îngrijire a mobilierului pentru amintiri de lungă durată

  1. Folosește produse de curățare adecvate

Din păcate, nu există o soluție universală de curățare pentru orice tip de material sau, dacă ea există, nu ar fi la fel de eficientă ca cea special destinată unei categorii anume. Un produs greșit poate afecta semnificativ aspectul și durata de viață a mobilierului tău, de aceea este recomandat să apelezi la soluții de calitate și potrivite materialului din care este confecționat. De asemenea, încearcă să eviți pe cât posibil solvenții agresivi sau bureții abrazivi. Vei observa cu siguranță beneficiile pe termen lung.

  1. Investește în canturi pentru mobilă

Nimic nu ține o veșnicie, iar poate cele mai predispuse deteriorări sunt colțurile și muchiile mobilierului. Pe lângă aspectul uzat și zgrunțuros, astfel de imperfecțiuni pot cauza răni, mai mult sau mai puțin superficiale, dacă problema nu este remediată cât mai curând. O variantă rezistentă, reciclabilă și aspectuoasă totodată este aplicarea unor canturi pe laturile mobilierului. Această alternativă este recomandată în special pentru piesele confecționate din lemn. De ce? Fiind un material higroscopic, lemnul are proprietatea de a absorbi umezeala, fapt care duce la degradarea acestuia și, cu timpul, poate căpăta un miros neplăcut, dacă se formează mucegai.

Pentru a preveni o astfel de situație neplăcută, canturile constituie cea mai durabilă și mai economică opțiune. Acestea oferă, pe lângă un strat în plus de protecție, și un finisaj estetic. Pot fi schimbate cu ușurință în caz de deteriorare, sunt impermeabile și reprezintă o alternativă mult mai convenabilă decât achiziționarea unor noi piese de mobilier.

Dacă și tu te afli în posesia unei mobile din lemn, de care vrei să te bucuri cât mai mult timp, poți arunca o privire pe site-ul oscardeko.ro și să alegi tipul de cant potrivit nevoilor tale. Știi cum se spune: e mai bine să previi decât să tratezi!

Există bineînțeles o gamă largă de accesorii pentru mobilier pe care este bine să le ai la îndemână, cum ar fi ceara corectoare (în caz de zgârieturi) sau adezivele pentru lemn rezistente la apă.

  1. Ține soarele în frâu

Expunerea îndelungată la razele solare nu are efecte nefaste numai asupra pielii. Mobilierul din lemn sau covoarele, aflate direct în bătaia soarelui se pot decolora în timp. Cel mai indicat ar fi ca jaluzelele sau draperiile să fie trase în timpul zilei, pentru a reduce accesul razelor UV.

Acum că ești la curent cu toate aceste informații, este vremea să iei măsuri și să lași fiecare măsuță sau raft să spună mai departe povestea casei tale.

surse foto: Pexels.com; Shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.