Ziarul electronic al arădenilor

Top 3 feluri de carne pe care să le servești la masa de Paște

Paștele Ortodox este un moment special pentru majoritatea românilor, mai ales prin semnificația sa religioasă, dar și prin reunirea familiei la un loc. Astfel, masa de Paște este un element cheie pentru această sărbătoare, fiind presărată cu preparate specifice care oferă tot farmecul acestui moment.

Printre cele mai populare feluri de mâncare servite la masa de Paște se află cele pe bază de carne, iar alegerile tradiționale includ carne de miel și carne de iepure, alături de alte opțiuni delicioase. În articolul de azi o să discutăm despre modul de preparare al bucatelor tradiționale din carne și motivul pentru care sunt atât de populare în această perioadă a anului.

Iată o listă cu 3 feluri de carne perfecte pentru a da savoare meniului de Paște:

  1. Carne de miel

Carnea de miel este, fără îndoială, vedeta mesei de Paște de pe masa românilor. Este o tradiție veche de secole să se servească miel la masa de Paște, deoarece simbolizează jertfa lui Isus Hristos în creștinism și renașterea spirituală. Aceasta se remarcă printr-o textură extrem de fragedă și un gust deosebit și delicat. Dacă vrei să introduci carne de miel pentru preparatele tale alege să o comanzi de pe auchan.ro și te vei putea bucura de mese de o calitate excepțională. În plus, poți prepara foarte simplu o friptură de miel cu ierburi aromatice cu o garnitură de cartofi sau legume pentru a adăuga o notă cu adevărat festivă întregii mese.

  1. Carne de iepure

Carnea de iepure este o altă opțiune populară pentru masa de Paște, extrem de adorată de români. Iepurele este asociat cu simbolul fertilității și al începuturilor noi, ceea ce îl face o alegere potrivită pentru această sărbătoare care are ca scop principal renașterea. Carnea de iepure este apreciată pentru gustul său subtil, textura fragedă și pentru faptul că este o opțiune mai sănătoasă în comparație cu alte tipuri de carne. Se poate prepara la grătar, în tigaie sau la cuptor, alături de piure de cartofi și diverse sosuri cum ar fi cel de muștar și miere sau sosul de vin roșu.

  1. Carne de pui

Carnea de pui este o alegere clasică în mod general și se încadrează bine chiar și pe masa de Paște. Având un gust destul de neutru, aceasta poate fi condimentată după plac cu diverse condimente și ierburi aromate. În plus, poți alege să gătești pieptul, pulpele, aripioarele sau chiar întreg puiul la cuptor în funcție de preferințe. Supa de pui este un alt preparat prezent la toate sărbătorile pe masa românilor, iar Paștele nu face excepție. Indiferent de felul în care vrei să-l gătești, cu siguranță vei găsi o rețetă care să fie pe gustul tău.

Acestea fiind spuse, carnea este un aliment care nu lipsește niciodată de pe masa românilor, indiferent de sărbătoare. De Paște, poți alege să ai pe masă tradiționalul miel sau alte variante de sezon precum iepurele sau puiul. Indiferent care este alegerea ta, reține să nu faci excese și să guști puțin din fiecare preparat!

foto: Jill Wellington – Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.