Ziarul electronic al arădenilor

Top 10 lucruri după care îți dai seama că bateria telefonului tău este prea veche

„De la 70% la 63% în 5 minute” sau „telefonul mi se descarcă peste noapte” sunt probleme cu care orice deținător al unui telefon mobil inteligent se confruntă în ziua de astăzi.

Dacă te uiți la bateria telefonului tău, există șanse foarte mari ca bateria telefonului tău să fie cu ioni de litiu, sau Li-ion, acestea sunt printre cele mai bune și stabile tipuri de baterii, dar care în ciuda aparențelor nu țin o veșnicie.

300-400 de reîncărcări complete înseamnă undeva la 2-3 ani în medie, asta fiind și durata unei garanții sau până când următorul model apărut devine la un preț mai accesibil. Un telefon bun îți merită toată grija și atenția pentru a-l păstra funcțional cât mai mult, astfel, datorită unui astfel de trend, cel mai dificil lucru este să găsești baterii pentru telefoane de orice tip care să ofere șansa de a te putea bucura cât mai mult de facilitățile telefonului.

Bateriile telefoanelor reprezintă o poveste tare complicată pentru cei care le-au conceput iar momentul în care trebuie să le schimbi este și mai greu de înțeles, tocmai datorită varietății de cauze și complexității cu care acestea sunt gândite. Iată în acest top, cele mai comune și clare semne după care îți poți da seama că bateriei tale i-a cam trecut timpul.

5. Telefonul este cald sau fierbinte atunci când îl încarci/scoți de la încărcat

Un exemplu de astfel de situație poate fi atunci când ai o serie de aplicații vechi cărora nu le-ai mai făcut update, iar ulterior faci upgrade la sistemul de operare. Acele aplicații ne mai fiind în concordanță cu noul sistem vor consuma excesiv din resurse astfel telefonul tău se poate descărca în 10 minute de la full la 0.

Acest lucru se poate întâmpla și atunci când bateria telefonului tău este deja foarte veche și deteriorată, dacă obișnuiești să folosești foarte multe aplicații în același timp, încarci telefonul peste noapte sau încarci telefonul în timp ce te joci.

4. Telefonul nu rămâne încărcat complet niciodată

Dacă telefonul tău scade mai mult de 10 procente după ce scoți cablul de alimentare poți începe deja să îți faci griji în legătură cu durata de viață a bateriei. Cu toate că este normal ca acele 10 procente dintre 100% și 90% să se descarce repede, tot ceea ce trece de acest prag indică clar faptul că bateria începe să se deterioreze.

3. Telefonul este ușor bombat

Efect după care îți dai seama instant că bateria are probleme majore. Supunerea la temperaturi prea mari sau prea scăzute dar și loviturile pot determina un astfel de efect care se manifestă prin ruperea celulelor care conțin sarcinile electrice.

Este bine cunoscut faptul că bateriile de tip Li-ion trebuie să existe doar în formă dreptunghiulară datorită instabilității pe care bateriile cu litiu o au. Acest lucru devine și mai dificil de remediat odată cu telefoanele care au bateria închisă în corpul telefonului.

2. Telefonul se închide singur sau se restartează fără motiv

Temperatura normală de funcționare a unei baterii este cuprinsă între 20 și 60 ℃. orice trece de acest prag începe să afecteze telefonul. Prima și cea mai subtilă metodă prin care telefonul îți poate arăta ce ceva nu este în regulă cu temperatura este atunci când se închide singur.

1. Telefonul nu se mai încarcă

Acest lucru este deja evident, bateria care nu mai reține electricitate după ce o încarci este ori distrusă ori a suferit umezeală sau pur și simplu a fost defectă din fabrică. Totuși, acest lucru poate fi combătut atunci când ești pe drum, în grabă și ai nevoie urgentă de telefon. O baterie externă te poate ajuta să rezolvi soluția până când ajungi să faci rost de alta nouă.

În cazul în care ai pățit astfel de situații, semnul este destul de clar, trebuie să îți schimbi bateria. Cu toate acestea, probabil te întrebi ce trebuie să faci să eviți astfel de probleme să apară și la noua baterie, ei bine, iată câteva lucruri care te vor ajută să storci ceva mai multă viață din viitoarea ta baterie. În general toate problemele care pot apărea la o baterie vin de la trei lucruri: Supraîncărcare, Temperatură inadecvată, Deteriorare fizică.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.