Ziarul electronic al arădenilor

Tocmai ți-ai luat permisul, însă nu știi tot ce presupune viața de șofer? Iată care sunt acele aspecte de care trebuie să ții cont!

Condusul îți oferă, cu siguranță, o serie de beneficii de necontestat, precum independență și posibilitatea de a te deplasa oriunde și la orice oră fără a depinde de ajutorul celor dragi sau de transportul în comun.

Cu toate acestea, viața de șofer vine și cu responsabilități serioase, de care trebuie să ții cont pentru a îți asigura atât ție, cât și celorlalți participanți din trafic, corectitudine și siguranță.

Află de ce trebuie să ții cont dacă ești șofer la început de drum!

  • Alege o mașină potrivită

Deoarece ești încă la început și nu ai prea multă experiență, este recomandat să nu îți achiziționezi o mașină nici prea puternică, pentru a evita pe cât posibil accidentele cauzate de dorința de a merge rapid, dar nici prea scumpă, pentru a nu avea parte de niște cheltuieli substanțiale în cazul în care este nevoie să o repari sau să îi schimbi anumite componente. Alege o mașină care să îți ofere siguranță și încredere, obișnuiește-te cât mai mult cu aceasta, reglează-ți oglinzile și scaunul în mod corespunzător și adoptă o poziție corectă la volan.

  • Nu folosi telefonul cât timp conduci

Deși este un lucru pe care toată lumea îl cunoaște, prea puțini oameni respectă această regulă, din păcate, punându-și astfel viața lor, cât și a celorlalți participanți din trafic, în pericol. Nu vorbi la telefon și nu îl folosi pentru a citi mesaje, pentru a da mail-uri, pentru a face poze sau pentru a vedea ce s-a mai postat nou pe rețelele sociale, deoarece o singură secundă de neatenție este de ajuns pentru a provoca un accident serios, care se poate lăsa cu urmări grave. Viața ta și a celorlalți este mult mai importantă decât orice notificare!

  • Exersează continuu

Neavând experiență, este normal să nu fi deprins reflexele necesare unui șofer bun. Deși te afli la început, nu îți fie frică să conduci, pentru că doar prin practică vei reuși să înveți cel mai bine! Dacă nu ai încredere în tine și simți nevoia să mai primești sfaturi de la altcineva, ia cu tine o persoană mai experimentată, care să stea în dreapta și să îți ofere din cunoștințele ei. Nu evita să conduci seara sau atunci când plouă sau ninge, pentru că doar așa vei învăța cum să șofezi pe vremea rea, un skill absolut necesar!

  • Nu uita de asigurarea RCA

Să ai mașină nu presupune doar să te plimbi cu ea și să îi pui benzină, ci trebuie să te ocupi și de părțile mai serioase, precum asigurarea auto, pentru care echipa de la Asiguraricontactless.ro îți stă la dispoziție! Asigurarea RCA este absolut obligatorie, fiind necesară în momentul în care, din vina ta, s-a produs un accident auto și ai nevoie să asiguri costurile de reparație ale mașinii pe care ai accidentat-o. Aceasta diferă în funcție de mai multe condiții, iar printre aspectele care contează în momentul în care se realizează calculul asigurării RCA se numără experiența pe care o ai, mașina deținută, dar și vârsta ta.

Să poți să conduci este un privilegiu al vieții moderne, care a ajuns să fie chiar indispensabil în ziua de azi, însă este absolut necesar să practici șofatul în condiții sigure și să te păstrezi întotdeauna informat!

sursă foto: Unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.