Ziarul electronic al arădenilor

Titluri și distincții pentru oameni care au promovat Aradul

Trei Titluri de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad”, opt Titluri „Pro Urbe”, opt Titluri de Excelenţă şi trei Diplome de Onoare au fost acordate, vineri, în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local al Municipiului.

Ședința festivă în cadrul căreia s-au acordat cele 22 de titluri și distincții s-a desfășurat în sala mare a Palatului Cultural.

„Întotdeauna de zilele orașului îi onorăm pe aceia dintre noi care au făcut și fac cinste urbei noastre. Evident, trebuie subliniat faptul că în spatele fiecărei cariere, al fiecărui succes sau renume câștigat, este multă muncă, determinare de a oferi ceva special, deosebit semenilor și comunității. Anul acesta titlul de cetățean de onoare se acordă la trei personalități, toate din domeniul culturii. Comunitatea este recunoscătoare și acestui domeniu. Seneca spunea că «succesul este un fruct care cade singur din pomul vieții în palma omului», un adevăr despre care cei pe care îi onorăm azi ar putea să vă spună multe.

Ne-ar putea vorbi despre dorința de a reuși, despre motivația de a atinge potențialul maxim, despre faptul că acestea sunt doar câteva dintre cheile care deschid ușa excelenței personale. Evident, pot să ne spună despre obstacole, despre momente grele, despre momente de descurajare, despre dezamăgiri și eșecuri. Dar toate împreună cred că ne dau definiția lecției excelenței. O lecție pe care sunt convins că o vor cunoaște și alții în viitor. Așa cum am spus, Aradul a fost mereu un loc care a dat mereu oameni, care au facut din orașul nostru o emblemă a perfomanței. Îi felicit pe toți!” a fost mesajul primarului municipiului Arad, Călin Bibarț transmis celor prezenți în sala mare  a Palatului Cultural.

La inițiativa consilierilor locali Ilioni Florin, Aur Csilla, Vlad Codrin Dacian, Szabo Mihai Iosif și Galea Cristian Aurel, Titlul  de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad” a fost  acordat  prof. univ. dr. Dumitru Șerban, „în semn de recunoaștere și respect pentru întreaga activitate artistică prin care a contribuit la mărirea prestigiului și vizibilității municipiului Arad pe plan național și internațional“. Titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Arad“ i-a fost acordat și scriitorului Vasile Dan, „în semn de prețuire pentru activitatea literară remarcabilă“. Același titlu i-a fost pferit și dr. Dorin Frandeș, „în semn de recunoaștere a carierei muzicale de excepție“.

Titlul „Pro Urbe” a fost înmânat, anul acesta, creatoarei de modă Vali Cioban care, prin brandul său, „a contribuit la promovarea imaginii Aradului pe plan național și internațional“, arbitrului Ovidiu Hațegan, „în semn de apreciere pentru întreaga activitate sportivă prin care și-a adus aportul la sporirea vizibilității municipiului Arad pe plan național și internațional“.

Cu același titlu a fost distinsă și Aniela Mladin, „pentru implicarea activă în acțiuni de voluntariat“, dar și medicul primar pneumolog dr. Dana Olar, directorul de îngrijiri medicale în cadrul SCJU Arad. Titlul „Pro Urbe“ a fost acordat și Otiliei Emilia Popa, medicului primar, dr. Oana Lucia Amza, dr. Luminița Pilat, biochimist în cadrul laboratorului SCJUA Arad, precum și medicului primar chirurg dr. Gigi Adrian Aiordăchioae.

Pentru merite profesionale remarcabile, precum și pentru interesul consecvent de promovare a municipiului Arad, următoarele personalități au fost distinse cu Titlul de Excelenţă: Ioan Matiuț (Literatură), Doina Stoica, profesor de matematică, director al Liceului Tehnologic „Francisc Neuman” din Arad, pentru performanțele manageriale și didactice obținute în întreaga carier; Nicolae Antoniu Pellegrini, inspector școlar general adjunct la ISJ Arad, pentru merite profesionale remarcabile; Rotariu Dan Teodor, profesor, pentru implicarea și profesionalismul cu care slujește învățământul preuniversitar arădean; Diana Duca, profesor, director al Colegiului Național „Vasile Goldiș”, pentru merite profesionale deosebite (Învățământ).

În domeniul Artelor Vizuale au fost distinși cu Titlul de Excelență Sofia Klemenco, artist plastic cu recunoaștere internațională; Corina Ana Stoica, artist plastic de renume.

În domeniul Mass-Media, Titlu de Excelență i-a fost acordat jurnalistei Puskel Tünde Emese, pentru „contribuția semnificativă la promovarea valorilor arădene, atât în țară, cât și peste hotare“.

Diploma de Onoare a fost înmânată lui Tudor Lile, pentru rezultatele deosebite obținute la Olimpiada Internațională de Chimie „D.I. Mendeleev”, dar și lui Călin Ștefan Tămaș, pentru rezultatele foarte bune, premiul I, obținut la etapa Internațională a concursului „AcadNet 2021” în cadrul Olimpiadei de Informatică Aplicată. O Diplomă de Onoare i-a fost oferită și lui Raul Andrei Floarea, pentru rezultatele deosebite obținute la etapa Internațională a concursului „AcadNet 2021”, premiul II, în cadrul Olimpiadei de Informatică Aplicată.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.