Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei tineri acuzați de furtul mai multor catalizatoare auto pe raza municipiului Arad au fost reținuți de polițiști.

Cei trei tineri sunt din județul Timiș și au fost reținuți, joi, de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Arad, „Din cercetări a reieșit că, în perioada 28 aprilie – 7 iunie, cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani, ar fi sustras pe timpul nopții, prin tăiere, 27 de catalizatoare de pe autoturisme parcate în municipiul Arad cauzând un prejudiciu de peste 30.000 de lei. Totodată, aceștia ar fi beneficiat de sprijinul a două persoane un bărbat de 35 de ani, din orașul Lipova, și o tânără de 18 ani, din orașul Pâncota, care le-ar fi asigurat transportul la comiterea faptelor, în prezent bărbatul fiind arestat arestat într-o altă cauză“, a informat IPJ Arad. Cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore urmând ca, în cursul zilei de vineri să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, cu propunerea luării unei măsuri preventive. UPDATE Cei trei tineri au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Aglomeraţie la frontiera cu Ungaria

Unele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria erau aglomerate vineri dimineaţă, iar la Nădlac II (autostrada pan-europeană) se aşteaptă cel puţin o oră pentru verificarea documentelor şi tranzitare, deşi a fost suplimentat numărul arterelor de control. Conform aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aşteaptă 60 de minute pe sensul de ieşire din România, pe cele şase artere deschise pentru traficul de călători şi autoturisme. Aplicaţia informează că se înregistrează un „număr foarte mare de călători şi mijloace de transport care se prezintă pentru verificările la frontieră pe sensul de ieşire din ţară“. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat pentru Agerpres că în această perioadă a sezonului estival sunt zile cu număr mai mare de călători care tranzitează frontiera, în special în weekend. Potrivit sursei citate, mulţi români care lucrează în străinătate şi au fost în ţară în ultimele săptămâni pentru a-şi petrece vacanţa alături de familii se întorc în statele în care sunt angajaţi. Totodată, numeroşi români din ţară pleacă în excursii în străinătate, în special începând de vineri dimineaţă, când punctele de frontieră se aglomerează.

Bărbat din Sântana, cercetat penal

Un bărbat din orașul Sântana este cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. IPJ Arad a informat, vineri, că polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din Lipova, au oprit în trafic, pe D.N. 7, în orașul Lipova, un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, din Sântana. „În interiorul vehiculului a fost găsit un amortizor și doi saci, cu aproximativ 110 kilograme de carne, fără crotalii, existând suspiciunea că ar fi carne de vânat. Amortizorul și carnea au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic“, se arată într-o informare remisă de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Acțiune în orașele Pecica și Nădlac

Polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică, împreună cu cei din Pecica și Nădlac, au desfășurat, joi, o acțiune de amploare pe raza celor două orașe și în localitățile învecinate. În timpul activităților au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 24.000 de lei, dintre care 57 pentru nerespectarea legislației rutiere, 3 pentru nerespectarea legislației privind paza bunurilor, una pentru nerespectarea legislației privind transportul de material lemnos și celelalte pentru alte abateri. Polițiștii au controlat aproximativ 80 de vehicule, dintre care 17 transporturi de material lemnos, și au verificat 115 persoane. Au fost ridicate 4 permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare, fiind constatată o infracțiune de conducere sub influența alcoolului. „Aceste acțiuni au caracter permanent, fiind desfășurate atât în municipiu, cât și în județul Arad“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.