Ziarul electronic al arădenilor

Teatrul „Stela Popescu”, la Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad

Teatrul „Stela Popescu” va participa la Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad cu spectacolul „Hedwig and the Angry Inch”, publicul fiind invitat pe 11 mai, de la ora 20.30 la sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, reprezentaţia avându-i în rolurile principale pe Tudor Cucu – Dumitrescu, în Hedwig, şi Crina Matei, în Yitzhak.

Musicalul „Hedwig and the Angry Inch”, de John Cameron Mitchell, muzica și versurile de Stephen Trask a avut un impact extraordinar la public încă de la prima sa punere în scenă pe off-Broadway, din anul 1998.

Câștigător al prestigioaselor Tony Award, Obie Award, Outer Critics Circle Award, spectacolul a fost aclamat în sute de producții pe scene de pe întreg mapamondul. Piesa a fost ecranizată în anul 2001, pelicula primind premiul pentru cel mai bun regizor la Sundance Film Festival și o nominalizare la Globul de Aur.

„Hedwig and the Angry Inch” spune povestea unei existențe contorsionate între căutarea succesului pe scenă și găsirea împlinirii într-o existență zbuciumată și nonconformistă. Încercările incredibile prin care trece Hedwig, dar mai ales asumarea și sensibilitatea cu care le dezvăluie publicului pe acorduri de rock, au făcut ca în jurul piesei să se țeasă o aură de cult pentru iubitorii genului de musical. Hedwig nu este un manifest pentru un anumit tip de sexualitate, ci o experiență teatrală cu un mesaj profund uman ce îndeamnă la deschidere și empatie față de suferința pe care o resimte, de fapt, fiecare ființă umană.

Bilete pe: www.teatrulstelapopescu.rowww.iabilet.rowww.mystage.ro

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Comunicat de presă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.