Ziarul electronic al arădenilor

Subprefectul județului Arad şi-a reluat activitatea. Prefectul, tot în concediu medical

Subprefectul judeţului Arad, Vasilică Damian, a solicitat întreruperea concediului medical şi reluarea activităţii, cerere aprobată de ministrul Afacerilor Interne, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„În contextul alegerilor prezidenţiale de duminică, Ministerul Afacerilor Interne are ca prioritate principală desfăşurarea în condiţii de siguranţă publică a scrutinului la nivelul întregii ţări. (…) Referitor la cele discutate în videoconferinţa de ieri, subprefectul de Arad, Damian Vasilică, a solicitat întreruperea concediului medical şi reluarea activităţii, cerere aprobată de domnul ministru“, a spus Monica Dajbog.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, în urma unei videoconferinţe cu prefecţii, că în judeţul Arad se va înfiinţa un post de subprefect, în contextul în care atât prefectul, cât şi actualul subprefect sunt în concediu medical.

Prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, afirmă că, deşi este acasă, în concediu medical, ţine legătura cu toate instituţiile care gestionează desfăşurarea procesului electoral şi că pregătirea scrutinului de duminică este în grafic.

„Sunt în concediu medical, sunt acasă bolnavă, lucru ce se poate verifica. În ceea ce priveşte pregătirea alegerilor, doresc să vă informez că, la nivelul judeţului Arad, nu sunt probleme. Suntem în grafic cu toate activităţile prevăzute în calendarul electoral. Chiar dacă sunt bolnavă şi acasă, păstrez legatură cu colegii din Prefectură pentru a mă asigura că alegerile se vor desfăşura fără probleme“, a declarat, pentru Agerpres, Florentina Horgea.

Prefectul a adăugat că a informat ministerul încă din prima zi de concediu medical.
„Nu înţeleg reacţiile şi acuzaţiile că m-am îmbolnăvit fictiv şi că mi-aş dori blocarea alegerilor. Sunt un om responsabil şi demn şi aşa vreau să îmi închei activitatea“, a mai spus prefectul.

În cazul subprefectului, care, de asemenea, îşi luase concediu medical, acesta a revenit, vineri, la birou, el punctând însă că îşi va prezenta demisia după alegeri.

„Am preluat gestionarea tuturor activităţilor, pentru buna asigurare a continuităţii procesului electoral. Mi-am suspendat concediul medical. După alegeri, îmi voi prezenta demisia, ca gest de onoare, dar nu pentru că mi-ar fi fost aduse reproşuri, ci pentru că aşa e normal când se schimbă politic guvernul“, a spus subprefectul Vasilică Damian.

CITITI SI: Ministrul Vela: În judeţul Arad vom înfiinţa un post de subprefect până la însănătoşirea colegilor

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.