Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbaţi din judeţul Arad, dar şi mama unui copil care şi-ar fi dat acordul pentru ca minorul să fie abuzat sexual în mod repetat de către cei doi, au fost condamnaţi în primă instanţă la închisoare cu executare, în timp ce victima va trebui să primească daune morale de aproximativ 150.000 de euro.

Judecătoria Arad a publicat, luni, sentinţa în cazul a doi bărbaţi care ar fi abuzat sexual în mod repetat un copil de 11 ani din localitatea Zădăreni, până în urmă cu un an, când au fost reţinuţi, anchetatorii stabilind atunci că mama îşi dăduse acordul. Agresorii, care au 44 de ani şi 22 de ani, au primit 11, respectiv 9 ani şi şase luni de închisoare cu executare, în timp ce mama copilului a primit o pedeapsă de 8 ani şi şase luni cu executare. Totodată, magistraţii au stabilit ca minorul să primească daune morale de 150.000 de euro de la cei trei condamnaţi. Sentinţa nu este definitivă. În aprilie 2018, anchetatorii i-au reţinut pe cei trei suspecţi, afirmând că mama minorului (50 de ani) obţinuse foloase materiale de pe urma abuzurilor comise asupra propriului copil. Poliţiştii începuseră cercetările în acest caz în urma unor informaţii primite de la săteni.

Au condus sub influența alcoolului

Polițiștii rutieri au depistat mai multe persoane care au condus autovehicule, în timp ce aflau sub influența alcoolului. Pe Calea Radnei din municipiu a fost depistat un bărbat de 31 de ani, din Sâmbăteni, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe strada Gelu din municipiu a fost identificat un bărbat de 54 de ani, din Timișoara, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în municipiu au mai fost depistați un tânăr de 25 de ani, din Vaslui, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, un bărbat de 39 de ani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar și un bărbat de 49 de ani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Misiuni ISU Arad, în luna ianuarie

În luna ianuarie 2019, Centrul Operaţional Judeţean prin Compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat al ISU Arad a recepţionat 828 apeluri în sistemul unic 112. Din cele 807 apeluri, 44 au solicitat intervenţia subunităţilor pentru stingerea incendiilor. Din cele 44 de incendii, la 36 au intervenit subunităţile ISU Arad, iar la 8 incendii Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. „S-a intervenit în 7 situaţii de urgenţă care necesitau descarcerare, 14 misiuni de asistenţă a persoanelor, o misiune de salvare animale, o misiune de asigurare a zonei în vederea evitării producerii altor situaţii de urgenţă, o misiune de asigurare a unor evenimente publice de amploare care pot produce situaţii de urgenţă, o misiune de protecţie a mediului şi 9 alte tipuri de misiuni“, se arată într-un bilanț prezentat de ISU Arad. Modulele SMURD  au desfăşurat 724 misiuni de acordare a primului ajutor medical prespitalicesc. Din cele 724 misiuni, echipajele ISU Arad au desfăşurat 610 intervenţi iar SMURD Nădlac 114. În 7 cazuri, echipajele au fost întoarse din drum, în 18 cazuri în momentul sosirii echipajelor nu a mai fost necesară intervenţia, iar în 3 cazuri alertele au fost false.

Autoturism depistat de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au descoperit un autoturism Ford Kuga, în valoare de 24.000 de euro, căutat de autorităţile din Marea Britanie, în aceeaşi zi de la emiterea alertei. Mașina, înmatriculată în Marea Britanie, era transportată pe o platformă, de un cetățean roman. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un contract de închiriere cu o firmă de închirieri auto din Marea Britanie. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în aceeaşi zi, 10 februarie 2019. Șoferul a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten din Marea Britanie, care îl închiriase de la o firmă de specialitate şi că avea intenţia ca la întoarcere să-l înapoieze acestuia. Mașina a fost indisponibilizată la sediul S.T.P.F Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.