Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Arad și unul din Lipova, căutați de autoritățile austriece, au fost reținuți de polițiști, cei doi fiind reținuți pentru 24 de ore.

Inspectoratul de Poliție a Județului Arad a anunțat, vineri, că polițiștii au depistat, pe raza orașului Pecica, un bărbat de 46 de ani, din Arad, pe numele căuia autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea de infracțiuni pe teritoriul acestui stat. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, în vederea luării măsurilor legale, fiind reținut pentru 24 de ore. Tot pentru săvârșirea de infracțiuni pe teritoriul Austriei a fost emis, de autoritățile judiciare din această țară, un mandat european de arestare pe numele unui bărbat din Lipova, de 52 de ani, care a fost depistat joi, pe raza municipiului. Magistrații Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Percheziții la Lipova, pentru contrabandă cu țigări

Polițiștii din Lipova, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfăsurat, joi, percheziții la două societăți comerciale. „În urma activităților desfășurate de polițiști la sediile societăților comerciale de pe raza orașului Lipova, administrate de o femeie de 40 de ani, din Arad, respectiv de un bărbat de 44 de ani, din Lipova, au fost găsite, în incinta unui magazin, 720 țigarete netimbrate și timbrate necorespunzător, de diferite mărci, susceptibile a proveni din contrabandă, precum și suma de 1.950 de lei, provenită din vânzarea de țigarete“, a informat IPJ Arad. Tigările, suma de bani, precum și o unitățile DVR ale sistemului de supraveghere, au fost indisponibilizate de polițiști, pentru continuarea cercetărilor. Pe numele administratorilor societăților comerciale au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova.

Acțiune pe raza orașelor Sântana și Pâncota

O acțiune a polițiștilor s-a desfășurat pe raza orașelor Sântana și Pâncota, pentru verificarea respectării normelor rutiere și a legislației cu produse accizabile. În timpul activităților, desfășurate pe parcursul a două ore, au fost controlate documentele a 56 de autoturisme, fiind legitimate 67 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), în valoare de 11.040 lei; 6 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990 (privind faptele de comerț), în valoare de 2.500 de lei și o sancțiune contravențională conform Legii 145/2010 (privind produsele din sectorul agricol), în valoare de 100 de lei. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizate 180 de țigarete. Polițiștii din toate orașele județului, precum și din municipiu vor continua deafăsurarea acestor acțiuni și în perioada următoare.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 242 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 120.000 de lei. Dintre acestea, 24 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 218 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 22 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.