Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei bărbați din județul Arad sunt cercetați pentru violență în familie, iar pe numele lor au fost emise și ordine de protecție provizorie.

Conform IPJ Arad, a fost emis un ordin de protecție provizorie, pentru cinci zile, pe numele unui arădean, de 30 de ani, care și-ar fi lovit cu pumnii și picioarele fosta parteneră, o tânără de 18 ani, pe o stradă din municipiu. De asemenea, un ordin de protecție provizorie a fost emis, de polițiștii de la Secția 7 Poliție Rurală Lipova, pe numele unui bărbat de 63 de ani, din Covăsânț, care aflâdu-se la domiciliu cu soția sa, pe fondul consumului de alcool, ar fi lovit-o cu pumnul în zona feței. Polițiștii din orașul Sântana au fost sesizați de o femeie de 55 de ani despre faptul că fiul acesteia, în vârstă de 32 de ani, pe fondul consumului de alcool, ar fi provocat scandal și ar fi fost agresiv cu ea și cu fiul ei mai mic, un tânăr de 18 ani. Pe numele bărbatului, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu. „Toți cei în cauză sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie“, a informat IPJ Arad.

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii au efectuat, miercuri, percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Au fost derulate 11 percheziţii domiciliare în judeţul Cluj şi o percheziţie domiciliară în judeţul Arad, la domiciliile unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea. Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, comise în perioada 2014 – 2020. Din cercetări a reieşit că ar fi fost evidenţiate în actele contabile şi în alte documente legale cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. De asemenea, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea impozitului pe venit şi contribuţiilor sociale pentru peste 7.000 de angajaţi de la patru societăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad. În cauză, prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei.

Reținuți de polițiști pentru furt calificat

Polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii de la Postul de Poliție Târnova au identificat doi bărbați, un timișean de 43 de ani și un arădean de 47 de ani, care, în perioada 4 – 9 iunie, ar fi pătruns în locuința unui bărbat de 83 de ani din Chier, de unde ar fi sustras 18.000 de lei. Apoi au intrat în locuința unui alt bărbat din Chier, de unde, prin împrietenire cu victima, ar fi sustras 200 de lei, dar și în imobilul unei femei, din care nu au reușit să sustragă bunuri. O parte din bani a fost recuperată, respectiv 3.000 de lei. „Pe numele celor doi a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de furt calificat. Cei doi vor fi prezentați magistraților de la Parchetul Ineu cu propunere de arestare preventivă“, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Tineri cercetați pentru furt calificat

Doi tineri din județul Arad sunt cercetați pentru furta calificat. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un arădean, de 16 ani, care, la în nopatea de 3/4 iunie, ar fi pătruns într-un imobil de pe strada T. Păcăteanu din municipiu, de unde ar fi sustras scule în valoare de aproximativ 2.500 de lei. Pe numele adolescentului a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. De asemenea, polițiștii de la Poliția Comunală Vladimirescu cercetează un tânăr pentru furt calificat. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr de 17 ani, din Dieci, care în noaptea de 8/9 iunie, ar fi pătruns într-un imobil de pe strada Gării din Vladimirescu, de unde ar fi sustras 150 de euro. Banii au fost recuperați. Tânărul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.