Ziarul electronic al arădenilor

Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, în județul Arad

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, începând de miercuri la prânz, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia şi Moldova, precum şi în zonele montane.

Instabilitatea atmosferică va persista până la sfârşitul săptămânii.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a arătat că, de miercuri, de la ora 9.30, până vineri, la ora 23.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării.

Se vor semnala averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…35 l/mp.

De altfel, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat până la finalul săptămânii.

Totodată, ANM a emis Cod galben de instabilitate atmosferică de miercuri de la ora 12.00 până joi, la ora 10.00, pentru mai multe regiuni ale ţării.

Astfel, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia şi Moldova, precum şi în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.