Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii arădeni au emis un ordin de restricție provizoriu pe numele unui bărbat, care și-a agresat soția.

Ordinul a fost emis de polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. „În urma unui apel făcut prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, polițiștii s-au deplasat pe strada Războieni din municipiul Arad, la locuința unei femei, care ar fi sesizat faptul că în timp ce se afla în imobil, ar fi fost lovită la nivelul feței de către soțul acesteia“, a informat Biroul de presă al IPJ Arad. Conform sursei citate, pe numele bărbatului, polițiștii au emis un ordin de restricție provizoriu, „fiind întocmite acte de constatare pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe“.

Infracțiuni depistate în traficul rutier

Polițiștii rutieri au depistat, în trafic, mai multe persoane care au încălcat normele legislației rutiere. Astfel, pe raza localității Fântânele, a fost depistat un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe Bulevardul Revoluției din municipiu a fost depistat un tânăr de 23 de ani, cetățean israelian, care conducea un autoturism, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată. În Ineu, polițiștii au depistat un bărbat de 42 de ani, din Moneasa, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Pâncota a fost identificat un bărbat de 48 de ani, din Sântana, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celor depistați în trafic încălcând normele legislației rutiere au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Depistați la pescuit, prin metoda „greblare”

Doi bărbați din municipiul Arad au fost prinși de jandarmi în timp ce pescuiau prin metoda „greblare“. „Un echipaj de jandarmi a depistat doi bărbați, cu vârste de 39, respectiv 45 de ani, din Arad, care pescuiau prin metoda «greblare», pe malul drept al râului Mureș, în municipiul Arad. Cei doi au folosit ustensile de pescuit ilegale, cu care au prins mai mulți pești de diferite mărimi“, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad. IJJ Arad a mai precizat că „jandarmii au întocmit actele de sesizare și împreună cu ustensilele de pescuit au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor“.

Prins cu documentul de identitate al fratelui

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au depistat un bărbat din Sri Lanka, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de documentul de identitate al fratelui său. Bărbatul, alături de alte două persoane, se afla într-un autovehicul înmatriculat în România. La controlul de frontieră, persoanele în cauză s-au legitimat cu paşapoarte pentru refugiaţi eliberate de autorităţile din Franţa. Cu ocazia identificării persoanelor şi verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul din Sri Lanka nu este una şi aceeaşi persoană cu cea din fotografia aplicată în documentul francez prezentat la control. În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul se numeşte G.D., are 29 de ani, iar una dintre persoanele care îl însoţea era mama lui. Bărbatul a declarat că paşaportul prezentat poliţiştilor de frontieră aparţine fratelui său şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Franţa și nu deţinea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.